Sport

Bokszkesztyűt húzott a magyar síző

Farkas Norbert más sportág iránt is érdeklődik: az ökölvívással ismerkedik a fiatal magyar alpesi síző.

Farkas Norbert azért választotta kiegészítő sportágként a bokszot, mivel a lejtőkön is tudja majd alkalmazni az agresszivitást: a kapuk támadásánál nagy hasznát veheti a versenyeken.

„Jó ötletnek tartottam, és amikor hazajöttem az új-zélandi edzőtáborból, gyorsan el is mentem a terembe – mesélte Farkas Norbert. – A Vasasnál sokat beszélgettünk Bacskai Imre edzővel, megnéztem az ifik és a felnőttek edzését, csak pozitív élményekkel gazdagodtam. Nem akarok profi bunyós lenni, de kellenek a tapasztalatok.”

Azokra már csak azért is szükség van, mert 500 nap sincs hátra a szocsi téli olimpiáig, amire Farkas mindenképpen szeretne kijutni. A kvalifikációs időszak lezárásáig jó egy év van hátra, a játékok előtti utolsó két-három hónap már nem változtat a rangsoron, így a hamarosan induló téli szezonban kell majd odatennie magát.

„A nemzetközi szövetség már közzétette kvalifikációs szabályait, remélem, hamarosan jön a magyar szabályzat is. Két női és egy férfiindulónk biztosan lehet, de ha kiváló eredményeket érünk el a télen, a számok nőhetnek. Ahhoz, hogy biztos résztvevőnek vallhassam magam, itthon a legjobbnak kell lennem, ez nem lehet kérdés. Négyen-öten versenyzünk majd a kvótáért, nagyon igyekszem, hogy odaérjek Oroszországba” – mondta Farkas.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik