Sport

Kosárlabda-akadémia Debrecenben

kosárlabda (kosárlabda, )
kosárlabda (kosárlabda, )

A Debreceni Önkormányzat és a Debreceni Egyetem összefogásaként utánpótlás-nevelési bázissá válhat a cívisváros kosárlabdában is.

Az eseményről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek Debrecenben, ahol elhangzott: a jövőben akadémiai szinten foglalkoznak Cívitasnál a kosárlabda palántákkal. Az akadémia részletes működéséről is szó esett. Az anyagi háttér biztosításában nagy jelentősége lesz majd a TAO-s pénzeknek. A létrejövő kosárlabdaműhely legfőbb partnere a Ziccer Tigrisek Kosársuli lesz, ahol 14 éves korig foglalkoznak a reménységekkel. 14 és 17 éves kor között a Debreceni Sportcentrum SI-hez kerülnek a tehetségek, míg 17 éves kor után a DEAC képzi a fiatal sportolókat. Az akadémia szakmai igazgatója az a Fodor Péter lesz, akit a szakma elismert szaktekintélyként tart számon.

Kósa Lajos, Debrecen város polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, az új rendszerrel évek múltán a kosárlabdázás fellegvárává válhat a cívisváros. A városvezető kiemelte, hogy már korábban is több próbálkozás volt a debreceni kosárlabda felfuttatására, most azonban sokkal kedvezőbb a helyzet, hiszen alulról kezdődik az építkezés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik