győri audi eto kc (győri audi eto kc, ljubljana, )
Sport

A Kolozsvár is a Győr ellenfele lesz a BL főtáblán

A kolozsvári Jolidon csapata került a selejtezőből az előző idényben döntős Győri Audi ETO KC csoportjába a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

A magyar bajnok még a szlovén Krim Ljubljana és a horvát Koprivnica együttesével találkozik a 16-os főtáblán. A Győr első mérkőzését október 13-án, 17:15-kor játssza a vendég Koprivnica ellen.

Az szombaton derült ki, hogy az FTC Rail Cargo Hungaria is főtáblás, és az utóbbi két szezonban KEK-győztes ferencvárosiak a norvég Larvik, az orosz Dinamo Volgográd és a svéd Sävehof együttesével mérkőznek a 16 között. Az együttes első meccse a kiírás szerint október 14-én, közép-európai idő szerint 14 órakor lesz Volgográdban.

A női BL 16-os főtáblájának csoportbeosztásai a selejtezőket követően (az európai szövetség honlapja alapján): A csoport: Oltchim Valcea (román), Randers HK (dán), Hypo NÖ (osztrák), Buxtehude (német) B csoport: GYÕRI AUDI ETO KC, Krim Ljubljana (szlovén), Koprivnica (horvát), Jolidon Cluj (román) C csoport: Larvik (norvég), Dinamo Volgograd (orosz), Sävehof (svéd), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA D csoport: Buducsnosz Podgorica (montenegrói), Thüringer HC (német), Zvezda Zvenyigorod (orosz), Viborg (dán) A csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe, a harmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.

Ajánlott videó