Sport

Európa-liga: Mesteri magyarázatok

Az Európa-liga első játéknapján a KRC Genk 3-0-ra győzött. Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője szerint ezúttal kevésbé koncentrált csapata.

A mérkőzés utáni szokásos sajtótájékoztatón így vélekedett a két gárda szakvezetője:

„Örülök, hogy sikerült győznünk az első európai kupameccsünkön. Az első gól nagyon fontos volt, hiszen nehezen találtuk a rést a Videoton védelmén. A második gól megnyugtatott minket, a harmadik pedig hab volt a tortán. Szerintem végig mi domináltunk. Gondolkodtunk a magas labdák erőltetésén, később aztán elvetettük ezt az ötletet, hiszen Benjamin De Celauer és Jelle Vossen a sokpasszos, kombinatív játékban érzi otthon magát. Bosszantott volna, ha csak 1-0-ra nyerünk, ugyanis volt kapufánk, volt, hogy az oldalhálóba bombáztunk ziccerben, de így nem érheti kritika a csapat teljesítményét.”  (Mario Been, a Genk vezetőedzője)

„Nem volt rajtunk nyomás, hiszen, ahogy korábban is elmondtam, a csoportkörbe jutással nagy dolgot vittünk véghez, és élveznünk kell az EL-főtábla minden percét. Hetven percig egyenrangú ellenfelei voltunk a Genknek. Voltak apróbb kihagyásaink, az egyik ilyenből született az első hazai gól. Tanulnunk kell a hibákból, amelyeket a Genk találatai előtt elkövettünk. A második félidő első 20-25 percében egyértelműen az ellenfelünk fölé nőttünk, ekkor voltak lehetőségeink, de sajnos nem sikerült értékesítenünk azokat. A labdabirtoklásunk is jó volt ekkor. Sajnos azonban a játékosokat nagyon vitte a szívük előre, kicsit túlzottan is, a nagy akarásnak pedig az lett a vége, hogy fegyelmezetlenül kezdtek el játszani a hajrában – ez pedig azt eredményezte, hogy a döntő pillanatokban kihagyott a koncentrációnk. Természetesen csalódott vagyok, hiszen a góljainkat gyakorlatilag kontrákból kaptuk.” (Paulo Sousa, a Videoton FC vezetőedzője)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik