Sport

Videoton: Ezúttal könnyűnek találtatott

Megszakadt a Videoton FC remek sorozata az Európa-ligában, nem sikerült a piros-kékek rajtja, a KRC Genk otthonában szenvedtek háromgólos vereséget.

535 percig nem kapott gólt az Európa-ligában a Videoton FC, ám a KRC Genk elleni összecsapás 22. percében megtört ez a sorozat. Nem mutatkozott be rosszul a Vidi, sőt egész kulturáltan fociztak a fehérváriak, ám a belgák első valamirevaló támadása bizony góllal végződött. Előbb Thomas Buffel beforgatta Stopirát, majd középre adott, középen Álvaro Brachi ezt elnézte, az érkező genki gólzsák, Jelle Vossen pedig hat méterről a kapuba fejelt.

Ettől függetlenül teljesen egyenrangú ellenfele volt a fehérvári gárda a vendéglátóknak, és a szünet után több kecsegetető helyzetet kidolgozva közel álltak az egyenlítéshez. Az 58. percben Gyurcsó Ádám váltotta a meglehetősen visszafogott teljesítményt nyújtó Filipe Oliveirát, és rögtön felpezsdült az élet a Genk kapuja előtt. A 60. percben Gyurcsó a tizenhatos vonaláról passzolt vissza az akciót kísérő Sándor Györgynek, aki életerős lövést engedett el, de Kristof Van Houthoz formálisan ragadt a labda. Majd három perc múlva az ötösön bolyongó Mladen Bozsovics magánakciója borzolta a kedélyeket, Benjamin De Ceulaer indult meg egy belga kontrával, egészen a magyar tizenhatosig, majd pimaszul átemelte volna a kapuson a labdát, aki magasra ugorva kitenyerelte a mezőnybe.

Majd lőtt egy felső lécet, mintegy a semmiből Vossen, és a 77. percben jött az újabb belga találat. Vossen, a baloldalon száguldott el, beadását Stopira elvétette, és az első találat gólpasszát adó Thomas Buffel az ötös jobb sarkától a kapuba bombázott. Itt már érződött, hogy elment a hajó, de még a hosszabbításra is jutott egy gól – sajnos nem fehérvári. Ezúttal De Ceulaer volt a pálya bal oldalán teljesen szabadon, majd befelé cselezet, lövésre szánta el magát, és jobbal kilőtte a hosszú sarkot.

Ezúttal nem működött a Vidi eddig tökéletes védekezése, és a végére kissé össze is zuhant a csapat. Az egyéni teljesítmények terén is felülmúlta ellenfelét a Genk, amely helyzetei alapján akár még nagyobb arányú győzelmet is elkönyvelhetett volna.

Jegyzőkönyv:

KRC Genk (belga) – Videoton FC 3-0 (1-0)

Genk, Cristal Arena, 15 000 néző.

V: Duhamel (Boisdenghien, Capelli – franciák)

KRC Genk: Van Hout – Dani Fernández (Nadson, 77.), Koulibaly, Simaeys, Hamalainen – Buffel, Gorius, Hyland, Joseph-Monrose (Plet, 81.) – Vossen (Kumordzi, 86.), De Ceulaer. Vezetőedző: Mario Been
Videoton FC: M. Bozsovics – Brachi, P. Vinícius, Caneira, Stopira – Mitrovics, Tóth B. (Kovács I., 66.) – F. Oliveira (Gyurcsó, 58.), Sándor Gy., Walter – Torghelle (Nikolics N., 72.).

Vezetőedző: Paulo Sousa

Gólszerző:  Vossen, Buffel, De Ceulaer

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik