Sport

Beharangozó: Az újonc látogat Fehérvárra

Az NBI 3. fordulójában a bajnokság újonca látogat Székesfehérvárra, a Fehérvár KC pénteken 18 órakor fogadja a Budapest SE csapatát a Köfém Sportcsarnokban.

Mivel az NBI/B keleti csoportjának előző szezonbeli győztese, a Nyíradonyi VVTK nem vállalta az NBI-es indulást, a második helyezettjét illette meg a jog, hogy nevezzen az első osztály idei küzdelmeire. A Budapest SE élt a lehetőséggel, és leadta a nevezését a júliusi 1-i határidőig, majd több volt első osztályú játékossal megerősödve vágtak neki az NBI küzdelmeinek.

Két hónappal később be is mutatkozott Papp György csapata az NBI-ben: a nyitó fordulóban Veszprémben maradtak alul négy góllal úgy, hogy a szünetben 16-11-re vezettek a hazaiak, aztán a második félidőben előbb a Veszprém lőtt tíz gólt egymás után, majd a vendégek sorozatban tizenegyet – kialakítva a 26-22-es végeredményt. A második fordulóban a BSE hazai pályán fogadta az NBI másik budapesti csapatát, az FTC-t, és 22-36-os vereséget szenvedett.

Az FKC pénteki ellenfelénél több NBI -es rutinnal rendelkező játékos is szerepel, így például a volt érdi jobbszélső Tamás Krisztina, a Vácról igazolt Baross Zsuzsa, vagy a Siófokon is megfordult Csuka Alexandra. A csapat legismertebb játékosa azonban a volt válogatott beálló, Borbás Rita, aki az eddigi két mérkőzésen lőtt tizenkét góljával a házi góllövő listát is vezeti. A fehérvári szurkolók nemcsak őket, hanem az egykori FKC ifijátékost, Pácz Laurát is ismerősként fogadhatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik