Sport

A Ferencváros lényegében BL-főtáblás

A női kézilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének első meccsén az FTC-Rail Cargo Hungaria 40-26-ra nyert a szlovák Michalovce otthonában.

Ellentmondást nem tűrő játékkal nyert az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata a szlovák Nagymihály otthonában. A meccs és a párharc tétje a Bajnokok Ligája főtáblára jutás.

A mieink célja az volt, hogy megfelelő eredmény érjenek el a szombati dabasi visszavágóra. Ez olyannyira sikeredett, hogy Elek Gábor csapat végül 40 gólig jutott, ami egy csapat életében idegenben igen ritkán adódik meg.

Minden mezőnyjátékos gólt szerzett a Ferencvárosban, a fiatalok is remekül játszottak, Tomori, Szamoránsky és Szucsánszky (Penával kiegészülve) pedig igazi vezéregyéniségek voltak. Még fontosabb lánc volt Pastrovics Melinda, aki bravúrt bravúrra halmozott a kapuban.

Visszavágó szombaton, formális mérkőzés lesz, örömünnep a drukkereknek, akik már Nagymihályra is szép számmal elkísérték a csapatot.

Eredmény – női kézilabda Bl-selejtező, 1. meccs

Iuventa Michelovca – FTC-Rail Cargo Hungaria 26-40 (10-15)

A magyar csapat gólszerzői: Szucsánszki 6, Tomori 6, Pena 6, Cifra 5, Szamoránsky 4, Such 3, Vérten 2, Szarka 2, Szekerczés 2, Kocsis 2, Kovacsicz 1, Deáki 1


Élő közvetítésünket az alábbiakban olvashatod vissza!

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, 40-26-RA NYERT A FERENCVÁROS!

30. PERC: Még egy magyar hetes a végén, Kocsisé a 40. magyar gól. 26-40.

29. PERC: Deáki-gól!! Mindenki gólt lőtt a Ferencvárosban, 26-39!

27. PERC: Kocsis gyönyörű gólt szeret átlövésből! 25-37! A mezőnyjátékosok közül már csak Deáki Dóra nem volt eredményes. Szarka viszont most megteszi, 13 a különbség.

A hazaiak mestere, Jan Packa azt mondta, előfordulhat, hogy a Ferencváros lebecsüli majd a hazaiakat. Nos, ez nem fordult elő ezúttal.

25. PERC: Most már a Ferencváros gyakorolhatja figuráit, Szamoránsky, majd Pena talál be Gericet szendvicsbe fogva a góllövőket felvonultató rubrikában. 23-36.

23. PERC: Szekerczés Luca első nemzetközi gólja, aztán Such talál be lerohanásból, kataszrófa hazai oldalon, könnyed játszadozás a magyar csapattól. 21-34.

21. PERC: Such kihagyta a kihagyhatatlant, pontosabban Kudroczova védte a ziccert, de a kipattanót Cifra belőtte. De még hogy! Szemtelenül. 20-32.

20. PERC: Pena remekül passzolt a védők között kibújó Cifrának, aki ismét 12 gólra növeli a különbséget. Ilyenkor mindig Geric szokott dühből válaszolni, és bizony most is így tett: 20-31.

19. PERC: Rebicova odacsapott egyet Penának, kettő perces kiállítás. 11 és fél perc van még hátra.

17. PERC: Cifra is eredményes, Geric válaszol neki, majd ismét Cifra. Már 30 gólnál jár a IX. kerületi együttes. A Fradi egyébként nem a Népligetben, hanem a tavalyi KEK-meneteléshez hasonlóan Dabason látja majd vendégül a szlovákokat, szombaton, 18-30.

15. PERC: Szarka a szélről talál be, majd szlovák lépéshiba után megint a Fradi jöhet. Vollingerova használja ki, hogy a kicsit kényelmes Fradi-támadás során eladtuk a labdát: 17-28.

Először 10 gól a különbség, Szucsánszky révén, majd Tomori is betalál, 27-16 a Ferencvárosnak, nagy K.O. lesz a vége.

12. PERC: Most már Tobiasova is ötgólos Jan Pecka csapatában. Pena is kezd felzárkózni hozzájuk, átlövésből volt eredményes.

11. PERC: Trehubova miután gült szerez, egykedvűen fut vissza védekezni, nem lehet kellemes a Fradi ellen játszani, ez ténykérdés. 15-24.

10. PERC: Szucsánszky Zitának most nagyon megy, megvan az ötödik találata is.

Ha maradna ez a különbség, a továbbjutás kérdése is eldőlne, persze sokaknak efelől semmi kétsége nem volt.

9. PERC: Szucsánszky, Vinyukova, Szucsánszky, 14-22.

7. PERC: Szucsánszky Zita szerzi a Fradi 20. gólját egy letámadás után.

6. PERC: Tobiasovára játszanak figurákat a hazaiak, de még nem értették meg, hogy jó jó, ez rendben van, csakhogy a kapuban ott van Pastrovics Melinda. Most is ő védett.

5. PERC: Jól megy most, Szamoránsky most önmaga rezgeti meg a hálót, 19-12 a mieinknek.

4. PERC: Pena, most viszont hetesből, Szamoránsky harcolta ki, megint hattal vezet a magyar bajnoki ezüstérmes. 12-18. Emberelőnyben a Fradi.

3. PERC: Pena, most akcióból, nem hetesből, 12-17.

3. PERC: Megint Snopova, már a negyedik találata, 12-16.

2. PERC: Tobiasova hetesből még közelebb hozza a hazaiakat, de szerencsére a kiegészülés pillanatában Szamoránsky beállóból betalál – 11-16!

1. PERC: Such majdnem gólt szerzett emberhátrányban.

Az első félidőben Tomori volt a legeredményesebb, 5 gólig jutott. Pastrovics végül 55 százalékos mérlegnél állt meg.

Hamarosan kezdődik a második félidő, vezetünk 15-10-re.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

30. PERC: Emberhátrányban kezdi majd a második félidőt a Ferencváros. Szekerczés adta el a labdát, azzal megindult a szlovákok játékosa, Szucsánszky odaütött, kiállítoitták. Hetest lőhetett a Michalovce, Tobiasova bedobta, 10-15!

Pályán a magyar fiatalok, így Szekerczés Luca is.

26. PERC: Snopova, 9-15.

26. PERC: Ezekben a pillanatokban nagy a rohanás és az össze-visszaság, de mi jövünk ki jól belőle: Tomori-gól, majd Pastrovics-védés. 8-15.

24. PERC: Szucsánszky egyedül oldja meg (7-14), aztán egy szerzett labdát elad. Sebaj.

22. PERC: Alig ér véget a 22. perc, és alig jött be a pályára Such Nelli, máris betalál. Rebisova is így tesz, de ő közelről, majd Tomori nem engedi, hogy befejezzük ezt a mondatot. 7-13.

22. PERC: Két hazai gól egymás után, ez eddig szokatlan volt: Elek Gábor ki is kéri első idejét: Vinyukova és Rebicova a tettes. 6-11!

20. PERC: Hazai hetes, Trehubova föléejti, majd őjabb szlovák akció után Pastrovics-bravúr!

19. PERC: Szarkával szemben szabálytalankodik Vollingerova, kettő percre mindezért lecsücsül.

18. PERC: Cifra is betalált, így már 8 góllal vezet az FTC Rail Cargo Hungaria. De nem sokáig, mert Kovacsicz ziccere után Tobiasova szépít. 4-11.

16. PERC: Tomori meglövi harmadik gólját – 3-10.

A nagymihályi Kudroczova is követi Pastrovicsot, a kapusok mindent megtesznek. De a magyar hálóőr teljesítményét persze nem tudja megközelíteni, ugyanis 73 százalékkal véd eddig a mi lányunk.

14. PERC: Három Fradi-helyzet is kimaradt az utóbbi percekben, azaz lehetne már több is a differencia. Snopova viszont betalál, nagyon örül is neki. Tomorit legyalulják a következő akció során, így hetessel jöhetett a Ferencváros, Pena ezt is értékesítette. Közben Vérten lábát kellett jegelni, ez aggasztó lehet. 3-9.

13. PERC: Nagyszerűen védekezik a Ferencváros, a nagymihályiak nem tudnak helyzetbe kerülni. Szucsánszky indította a kontra során Kovacsiczot, aki nem is hibázott: 2-8!

11. PERC: Szamoránsky kapta a labdát, befordult, hetes. A spanyol Nerea Pena lőtte a kapuba: 2-7!

Pastrovics-pillanatok!

10. PERC: Kovacsicz szélről ziccert hibáz, de ez belefér, úgy tűnik.

9. PERC: Az első időkérés, szerencsére a hazaiaknak van erre szüksége. Vérten tett róla, 6-2 a Fradinak.

8. PERC: Egy beállós gól itt, egy ott: Vollingerova és Szamoránsky: 2-5, sőt, Gericet a hazaiaktól kiállították.

7. PERC: Elhúzott a Fradi: egy jó blokk után Vérten lógott meg a labdával, és megszerezte első ferencvárosi BL-gólját. Ha úgy lövöldöz majd, mint Győrben, szeretni fogják a zöld drukkerek.

6. PERC: Tomori, 1-3, ezt átlövésből. Aztán Tobiasovát ökleli fel Szucsánszky, sárga a jutalma.

5. PERC: Egy szlovák belemenés után Szamoránsky lövését védte a hazaiak kapusa. Egy támadásnál később viszont Tomori besétál a labdával a védők között, először vezet a magyar csapat: 1-2.

3. PERC: Szucsánszky Zita szerzi a mieink első gólját, talpról: 1-1. Kapkodnak a csapatok, mert egy-egy hazai és vendég labdaeladást is fel kell jegyeznünk.

2. PERC: Tomori lő fölé.

1. PERC: Bár Pastrovics előbb még véd, Tobiasova góljával a hazaiak szerzik meg a vezetést. 1-0.

1. PERC: A magyar csapatban nincs ott a pihenésre ítéltetett Zácsik Szandra. Ezzel együtt a Ferencváros a meccs esélyese, még akkor is, ha Elek Gábor vezetőedző azt mondta, megerősödött a Nagymihály, így egy kicsit fekete lóvá vált. A hazaiak kezdték a meccset.

1. PERC: Elkezdődött a találkozó, sok a Fradi-szurkoló, hangosak is.

Két szerb játékvezető hölgy fújja majd a sípot. A ferencvárosi drukkerek a himnuszt éneklik épp.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés.

Mintegy hatvan, azaz 60 ferencvárosi szurkolók indult el szerdán 12 órakor Nagymihályra a FradiBusszal. Az, hogy máshogy is mennek-e magyarok a szomszédba, még nem tudni, a lényeg az, a lányok nem lesznek egyedül.

A Fradi két év kihagyás után tér vissza a Bajnokok Ligájába, de a kihagyás cseppet sem volt sikertelen: példa nélküli bravúrként kétszer egymás után megnyerték a lányok a kupagyőztesek Európai Kupáját.

A magyar csapat akkor juthat a BL-főtáblára, ha kiveri a szlovák bajnok Michalovce együttesét.

A cél a győzelem, a visszavágót szeptember 22-én rendezik Dabason (a már jól ismert helyszínen).

Női kézilabda Bajnokok Ligája, selejtező, 1. meccs:

Iuventa Michalovce – FTC-Rail Cargo Hungaria (18 óra)

Nagymihály, játékvezetők: Maric, Masic (szerbek)

A Ferencváros idei felnőtt kerete: Alena Abramovic, Ferenczi Annamária, Pastrovics Melinda, Szekerczés Luca, Budai Nikolett, Kiss Nikolett, Cifra Anita, Kocsis Ágnes, Dajka Bettina, Németh Lilla, Deáki Dóra, Nerea Pena, Szendrei Barbara, Kovacsicz Mónika, Tomori Zsuzsanna, Zácsik Szandra, Vérten Orsolya, Lukács Viktória, Such Nelli, Szamoránszky Piroska, Szarka Adrienn, Szucsánszky Zita. Vezetőedző: Elek Gábor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik