Sport

Elindult egy újabb amatőr bajnokság

Úgy tűnik, hogy újabb sikertörténetnek lehetünk tanúi, ezúttal Labdakergető Baráti Kör Sportegyesület a kispályás foci felé nyitott.

A Labdakergető Baráti Kör Sportegyesület fennállása óta, lassan 10. éve az amatőr és tömegsport egyik zászlóshajója a Fejér megyei és székesfehérvári sportéletben. Alapvető céljaik között szerepel a minőségi és kedvezményes versenyeztetés, bajnokságok szervezése és az egészséges, sportos életmód lehetőségeinek megteremtése.
A 2012 szeptemberében útjára induló kispályás bajnokság célja a régi idők bajnokságainak hangulatát visszahozni a Videoton Oktatási Központba, rendezett keretek között, a keddi és csütörtök esti játéknapokon.

Az LBK SE (a Fehérvár Futsal NB II csapat és az Amatőr Futsal Bajnokság szervezője és üzemeltetője) tehát az 5+1-es kispályás labdarúgás felé is nyitott. Fontos volt számukra. hiszen kispályás csapatok keresték meg őket, hogy szeretnének hasonló profi körülmények között versenyezni, mint amit a futsalban is láttak, hallottak.

A VOK-ban a múlt héten elindult bajnokságba neves fehérvári amatőr gárdák neveztek, akik már évek óta helyi és országos szinten is ismerté váltak a foci nem hivatalos, de nagy múltú “ágazatában”.

Van ugyan a városban közel hetven csapat részvételével, a Városi Labdarúgó Szövetség szervezésében bajnokság, ám a Főnix csarnok talajával, valamint áraival többen nem voltak kiegyezve. Ezután született meg az ötlet, melynek egyik „gazdája” Dávid Zsolt – aki a már említett futsal bajnokság egyik megalapítója is – részéről. „Ez bajnokság baráti társaságoknak biztosít játéklehetőséget, több csapat váltani szeretett volna, legfőképpen anyagi okok miatt. Nagyon bízom abban, hogy a futsalhoz hasonlóan egy év múlva sikerekről tudok beszámolni!” – hangsúlyozta Dávid.

Az Magyar Labdarúgó Szövetségen belül a Grassrots szakágában most alakul a kispályával is foglalkozó bizottság, ahová elsőként szeretnének a bekerülni ligájukkal.

Nevezett csapatok névsora a 2012/2013-as kiírásra:

– MM Kft
– Szfinx
– Örki Papa
– Pasa Kebab
– Boiron Homeopatia
– Scan Parts LBK SE
– Lajoskomárom
– Aliquander
– Lászlóvill
– Alba Csavar

Ajánlott videó

Olvasói sztorik