Sport

A BL-főtábla a KEK-győztes FTC célja

Szucsánszki, Zácsik, Szádvári (Szucsánszki, Zácsik, Szádvári)
Szucsánszki, Zácsik, Szádvári (Szucsánszki, Zácsik, Szádvári)

Szerdán és szombaton a női kézilabda Bajnokok Ligája főtáblájáért lép pályára az FTC-Rail Cargo Hungária. Az ellenfél a szlovák Michalovce.

A 2011-ben és 2012-ben is KEK-et nyerő Ferencváros ezúttal a legrangosabb kupasorozatban tervez hosszú menetelést. A zöldfehérek a női kézilabda Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé juthatnak, ha két mérkőzésen jobbnak bizonyulnak a szlovák Michalovce csapatánál.

Az első mérkőzést szerdán a szlovákiai Nagymihályon, a másodikat pedig szombaton Dabason rendezik. Elek Gábor, az FTC vezetőedzője egyik mérkőzésen sem számíthat Zácsik Szandrára. A válogatott játékos hiányától függetlenül a mérkőzés esélyese a Ferencváros. „Kielemeztük az ellenfelünket, és ez alapján állíthatom, a főtáblára kerülés a cél” – nyilatkozta Elek Gábor.

A Ferencváros továbbjutása esetén a norvég Larvik, a svéd Sävehoff és az orosz Dinamo Volgográd csoportjába kerül a legjobb 16 csapat között.

A zöldfehérek legutóbb a 2007/2008-as szezonban szerepeltek a Bajnokok Ligája főtábláján. 2011-ben a Ferencváros nem tudott a BL-főtáblára kerülni a selejtezőből, végül KEK-győzelemmel vigasztalódhattak a zölf-fehérek.

Vérten Orsolya korábban már szerepelt a Bajnokok Ligájában, ahova most a Ferencvárossal is bekerülne. Vérten a fradi.hu-nak elmondta,két mérkőzésen kötelező továbbjutniuk.

A Bajnokok Ligája főtábláján az előző szezon döntőse,a Győri Audi ETO KC már ott van. A Rába-partiak a szlovén Krim Ljubljana és a horvát Koprivnica mellett a román Kolozsvár, az orosz Rosztov Don, a szerb Zajecar és a török Antalya alkotta selejtező csoport első helyezettjével csaphat össze az októberben kezdődő csoportkörben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik