Sport

A Szolnok erőt demonstrált a Fradi ellen

A Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP sikerével kezdődött a debreceni nemzetközi férfi vízilabdatorna, ahol a Vasas meglepően simán verte a Partizan Belgrádot.

A bajnoki felkészülést szolgáló esemény nyitónapjának délelőtti programjában a Szolnok többek között két olimpiai bajnoka, az egygólos center, Kis Gábor és a kétszer is eredményes Hosnyánszky Norbert hathatós közreműködésével győzött 10-6-ra a Fradi ellen.

A pénteki matinés műsorban a Vasas a Partizannal találkozott, és alapos verésben részesítette a vendégeket, 11-4-re nyerve a összecsapást, az első kör zárótalálkozóján pedig a Debrecen 5-3-ra diadalmaskodott az Eger felett.

Az angyalföldieknél a 2004-es ötkarikás aranyérmes Steinmetz Ádám háromszor talált be, a hevesieknél ugyanakkor hiányzott mindkét háromszoros olimpiai bajnok, Szécsi Zoltán és Biros Péter is, ők a londoni játékok utáni pihenőt követően csak nemrég kezdték újra az edzéseket.

A házigazdáknál a kétszeres olimpiai aranyérmes Varga Tamás egyszer volt eredményes.

A Szolnokhoz kapcsolódó hír még, hogy Kovács István, aki a román válogatott szövetségi kapitányi feladatai mellett eddig szakmai igazgatóként segítette a csapatot, ezentúl kizárólag a Dózsára koncentrál majd, hiszen befejezte a munkáját a szomszád ország válogatottjánál.

Még pénteken meglesz a második forduló is a tornán. A DigiSport vasárnap délelőtt közvetíti a torna utolsó napjának mindhárom mérkőzését

Eredmények – Szolnoki vízilabdatorna, 1. forduló
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – FTC 10-6 (4-1, 1-2, 3-2, 2-1)
TEVA-Vasas – Partizan Beograd (szerb) 11-4 (2-0, 3-0, 3-2, 3-2)
Debreceni VSE – ZF-Eger 5-3 (1-2, 1-1, 1-0, 2-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik