Sport

Újabb remek teniszező vonul vissza

Juan Carlos Ferrero (juan carlos ferrero, )
Juan Carlos Ferrero (juan carlos ferrero, )

Az októberi valenciai torna után befejezi profi pályafutását Juan Carlos Ferrero, korábbi világelső teniszező, aki 2003-ban diadalmaskodott a Roland Garroson.

A 32 esztendős játékos 2003-ban nyolc héten át vezette a férfi világranglistát, karrierjét azonban sorozatosan beárnyékolták a sérülések. Legutóbb tavaly, a stuttgarti tornán diadalmaskodott, jelenleg csak a 111. a férfiversenyeket szervező ATP hivatalos rangsorában.

“A lehető legjobb forgatókönyv, ha Valenciában, hazai közönség előtt fejezhetem be a pályafutásomat” – mondta Juan Carlos Ferrero.

“Az idén nagyon keveset tudtam játszani a sorozatos sérüléseim miatt, kemény évem volt, és észrevettem, hogy már nem ugyanazzal a lelkesedéssel lépek pályára 14 végigteniszezett év után.”

A spanyol játékos 1998-ban kezdte profi pályafutását, 15 tornát nyert, 17 alkalommal szerepelt hazája Davis Kupa-csapatában, amellyel 2000-ben, 2004-ben és 2009-ben is elhódította a trófeát.

“A 2000-es győzelem számomra a legemlékezetesebb, csak utólag fogtam fel, mennyit is jelentett az országnak” – nyilatkozta. “Persze egy teniszező számára a Grand Slam-diadal és a világranglista vezetése a legfontosabb. A versenyhelyzetek nagyon fognak hiányozni, nehéz lesz kitölteni ezt az űrt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik