Sport

Rátgéber, Svitek: ki megy és ki marad?

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége szeptember végén dönt a szövetségi kapitányok jövőjéről.

Sterbenz Tamás, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára volt a Digi Sport Reggeli start című műsorának vendége csütörtökön. A főtitkár elmondta, csak szeptember végén értékelik ki a két válogatott teljesítményét, ekkor dől majd el a két kapitány, a férfiakat trenírozó Rátgéber László, illetve a hölgyeket irányító Stefan Svitek sorsa is.

„Rátgéber Lászlóval és Stefan Svitekkel is hosszabb távra, 2015-ig terveztünk az Eb-selejtezők előtt: ennek fényében kell dönteni a hogyan továbbról. Mindkettőjük esetében benne van a pakliban a távozás és a folytatás is. Egy biztos: olyan kapitányokra van szükségünk, akik az egész évet a válogatott mellett tudják tölteni. Szerintem a kettőjükből valaki menni fog” – mondta Sterbenz.

A főtitkár a férfiak szerepléséről elmondta, az elért eredmény papírformának mondható, a mutatott játék azonban sokszor csalódást okozott. Sterbenz Tamás kitért a válogatottságot lemondó játékosokra is, akiket nem okol az eredménytelenség miatt, ám a jövőben a kirívó távolmaradásokat büntetné a szövetség.

A szövetségben téma volt a Szolnoki Olaj ügye is. Mint ismert, az Olaj ebben a szezonban az Adria-ligában indul majd, így a honi pontvadászatba csak a középszakaszban kapcsolódna be. Ügy azért kerekedett ebből, mert a Szolnok ponthátrányból kezdte volna a bajnokságot, ebbe pedig érthetően nem akart belemenni a klub.

„Versenykiírást módosítani nem szerencsés, ha a Szolnok három hónapja jelzi fenntartásait, kisebb vihar kerekedett volna. De még nem késő: változtatni fogunk a szolnokiak érdekében.”

Sterbenzet egyelőre nem győzte meg Iványi Dalma új pécsi csapata, azonban mivel a nevezésük rendben van, így indulhatnak a bajnokságban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik