Sport

Williams emlékezetes csatában lett a US Open bajnoka

Serena-Williams (Serena Williams)
Serena-Williams (Serena Williams)

A hazai közönség előtt szereplő Serena Williams nyerte az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen a női egyest, miután magyar idő szerint hétfőre virradóra nagy csatában, három játszmában győzött a fehérorosz Viktorija Azarenka ellen.

Serena Williams remekül teniszezett az első szettben, a szervái gyilkosak voltak, sorra ütötte a nyerőket, emellett kétszer is elvette ellenfele adogatását, így 35 percnyi játék után játszmaelőnybe került. A másodikban aztán feljavult a rivális, majd Viktorija Azarenka 3-1-nél értékesített egy bréklabdát, így ő is 6-2-re nyerte meg a szettet.

Az egyenlő állás azt jelentette, hogy a US Openen 1995 után kényszerültek újra döntő felvonásra.

A harmadik játékrészben Azarenka 5-3-ra is vezetett, sőt, két labdányira volt a bajnoki címtől. Williams azonban feltette a koronát fantasztikus nyarára, zsinórban négy gémet is hozott, ezzel egy remek meccsen lett a US Open női bajnoka – pályafutása során negyedik alkalommal. Közel 31 évesen ért ismét a csúcsra, ezen a tornán csak a legendás Margareth Courth tudott idősebben révbe érni még 1973-ban, ő akkor már betöltötte a 31-et.

A 15. Grand Slam-tornáján diadalmaskodó(ezzel az örökranglistán a hatodik, az Open-éra bevezetése óta a negyedik) Williams idén Wimbledonban, majd a londoni olimpia egyes és páros számában is nyerni tudott.

Eredmény – US Open, női döntő
Serena Williams (amerikai, 4.)-Viktorija Azarenka (fehérorosz, 1.) 6-2, 2-6, 7-5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik