Sport

Palkó elbúcsúzott, a Sapa kikapott

Adam Munro (adam munro, )
Adam Munro (adam munro, )

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata hazai jégen 4-2-re kikapott a Medvescak Zagrebtől az osztrák hokiliga első fordulójában.

Érzelmekkel teli percekkel indult az EBEL-szezon Székesfehérváron, ugyanis a találkozó előtt köszöntötték Palkovics Krisztiánt, a klub visszavonuló ikonját. A klasszis csatár 24-es mezét visszavonultatták. Palkó 12-szeres magyar bajnok, 221-szeres válogatott, és egész pályafutása során a fehérvári klubban szerepelt.

Ezt követően aztán már a játéké volt a főszerep, a többet támadó Medvescak Zagreb pedig egy szép egyéni akció végén megszerezte a vezetést is.

A második felvonásban egy hangyányit leült a játék, ám az utolsó percek igen pörgősre sikeredtek. Előbb Sofron egyenlített, miután hintában ültette a horvátok kapusát, majd Perkovich mattolta Munrót. A harmad utolsó percében még Sertich is betalált kettős emberelőnyből, azonban egy remekül előreemelt koronggal Vas mehetett egyedül a kapura, nem hibázott két másodperccel a szünet előtt.

3-2-es hátrányból vágott neki a Volán a záró etapnak, ám a székesfehérváriak hiába nyomtak, Leavitt pedig a kihasználta az üreskapus lehetőséget, 4-2-re nyert a Medvescak. A Sapa fehérvár így már zsinórban a negyedik idénynyitóját veszítette el.

Érdekesség, hogy az idegenben 6-0-s győzelmet aratót Villach első találatát Derek Ryan jegyezte. A VSV az újonc Dornbirnt páholta el.

Eredmény – EBEL, 1. forduló
SAPA Fehérvár AV19-Medvescak Zagreb (horvát) 2-4 (0-1, 2-2, 0-1)
Gólszerzők: Sofron (38.), Vas (40.), illetve Fraser (13.), Perkovich (38.), Sertich (40.). Leavitt (60.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik