Sport

Ungvári Miklós sportágat vált

Vasárnap a NIKE Budapest Félmaratonin több más olimpikon mellett rajthoz áll a londoni olimpián ezüstérmet szerző cselgáncsozónk is.

Én is Kokonak (Kovács István ökölvívó) köszönhetem a hétvégi programomat. Londonban addig addig magyarázta, hogy milyen jó is ez a félmaratoni, hogy egyszer csak azon kaptam magam, én is készülök és leköti a gondolataimat a feladat, szeretnék két órán belül célba futni – vázolja a motivációs hátteret a népszerű Ungvári Miklós, aki cselgáncsban szerzett ezüstérmet az olimpián.

– A legtöbb sportoló ilyenkor inkább pihen, nyaral, a sebeit nyalogatja.

–  Én mindig is hiperaktív voltam, a kikapcsolódást a sportolás jelenti. Nagyon sok sportba belekóstoltam már, csak a kíváncsiság kedvéért. Most például a Nike félmaratoni mellett a Nemzeti Vágtára is készülök.

 

– Azért a 21 kilométer nem tréfa, nem lehet csak úgy nekiszaladni. Alig egy hónapja még a tatamin bizónyítottál, nyugtass meg, azért a félmaratonra is edzettél?

– Sok időm valóban nem maradt a felkészülésre. Igaz Bálint az atléta válogatott gyúrója készítette a programomat és bízom benne, hogy lesz erőm végig csinálni. Jelentem, tisztességgel teljesítettem a napokra előírt távokat.Szeretném átélni a “győzelem” ízét a vasárnapi futáson, a saját magam legyőzésének örömét. Olyan “szűzföldet” török majd fel, melyen még sohasem jártam.

– A lovaglástól az ejtőernyőzésig tényleg sok sportágban otthon vagy. Maradt még be nem teljesült álmod?

– Valójában a maraton izgat. Ha vasárnap jól érzem magam, akkor októberben a 42 km-t is szeretném kipipálni. Egy félmaratonival, majd egy maratonival felvértezve következhet a búvárúszás, ez a sport sem maradhat le a listámról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik