Sport

Óriási meglepetés: kiesett Federer a US Openen

roger federer tomas berdych (roger federer, tomas berdych)
roger federer tomas berdych (roger federer, tomas berdych)

A svájci klasszist a hatodik helyen kiemelt cseh Berdych búcsúztatta a negyeddöntőben az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Bár a nők mezőnyében kiesett a US Open tavalyi győztese, Samantha Stosur, az igazi nagy meglepetés a férfiaknál esett meg szerdán, miután az utóbbi időben remek formában teniszező Roger Federer elbúcsúzott a tornától.

2003 óta először fordul elő, hogy a svájci legenda nem jut be az amerikai nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe. Ebben a cseh Tomas Berdych akadélyozta meg, aki hatodikként volt előzetesen rangsorolva a tornán. Már az első szettet elvette Federertől, a rövidítést 7-1-re nyerve, és a második is az övé lett.

A harmadik játszmában felsejlett egy nagy Federer-feltámadás lehetősége, de hiába lett az Rogeré, a negyedikben ismét a cseh volt a koncentráltabb, aki ezzel élete legnagyobb skalpját gyűjtötte be. Még akkor is, ha korábban már megverte Federert (2010-ben, Wimbledonban).

Meglehet az elődöntőben a második legnagyobb is, hiszen a négy között a horvát Cilicet búcsúztató Andy Murray lesz az ellenfele. A másik ágon Djokovic nagyon könnyedén jutott tovább, ellenfele a pályafutását befejező Andy Roddickot búcsúztató Juan Martin del Potro lesz a negyeddöntőben, hiszen ők még csak ott járnak. Ennek a párharcnak a győztese a Tipsarevic-Ferrer összecsapás nyertesével megy majd az elődöntőért.

A nőknél Sarapova hosszú meccset nyert meg a francia Bartoli ellen, Serena Williams ellenállhatatlanul játszott, míg az olasz házi rangadót Sara Errani nyerte meg.

Eredmények – US Open

Férfiak, negyeddöntő:

Berdych (cseh, 6.) – Federer (svájci, 1.) 7-6, 6-4, 3-6, 6-3
del Potro (argentin, 7.) – Roddick (amerikai, 20.) 6-7, 7-6, 6-2, 6-4
Djokovic (szerb, 2.) – Wawrinka (svájci, 18.) 6-4, 6-1, 6-3
Murray (brit, 3.) – Cilic (horvát, 12.) 3-6, 7-6, 6-2, 6-0

4. forduló:

Tipsarevic (szerb, 8.) – Kohlschreiber (német, 18.) 6-3, 7-6, 6-2

Nők, negyeddöntők:

Sarapova (orosz, 3.) – Bartoli (francia, 11.) 3-6, 6-3, 6-4
S. Williams (amerikai, 4.) – Ivanovic (szerb, 12.) 6-1, 6-3
Errani (olasz, 10.) – Vinci (olasz, 20.) 6-2, 6-4

Az elődöntőben:

Azarenka-Sarapova, S. Williams-Errani

Videó – Federer és Berdych összecsapásának összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik