Sport

Jól rajtoltak az ifjak

Győzelemmel mutatkozott be az EBEL junior bajnokságában a SAPA Fehérvár AV 19 csapata, akik a Vienna ellen nyertek kiütéssel.

Elkezdődött hát, amelyre oly sokat vártak a fehérvári fiatalok, akik az egész nyarat végigdolgozták, hogy részt vehessenek az osztrák junior liga, az Erste Bank Young Stars League küzdelmeiben. A kilátogató szurkolók egyöntetű véleménye volt, hogy jó kezdeményezés mögé állt a SAPA Fehérvár AV 19 vezetése, hiszen néhány éven belül a most jégre lépő srácok közül egész biztosan találkozni fogunk az EBEL küzdelmeiben. Más kérdés, hogy a saját EBEL-csapatba való feljátszás korlátozástól mentes, ezzel is segítve a fiatalok fejlődését. Ez, természetesen nemcsak a csapatnak, hanem az egész magyar jégkorongnak hasznos.

Mindenesetre jól kezdett a SAPA, ugyanis már a 3. percben Thomas Dechel ketrecében táncolt Kocsis Ferenc közeli lövése. A fehérváriak jól használták ki első emberelőnyüket, de a vendégek is majdnem hasonlóan jól sáfárkodtak, ám ők pontosan akkor egyenlítettek Markus Kashnigg góljával, amikor a büntetőpadról visszaérkezett Jed Rusk. Már-már azt hitték a hazai szurkolók, hogy újabb találat nélkül ér véget a harmad, ám Kocsis és Németh Attila gondoskodott arról, hogy ez ne így legyen, és magabiztos előnnyel mehessenek a kék-fehérek az első szünetre. Meg kell említeni, hogy a SAPA csapatában a próbajátékon levő hálóőr Rajna Miklós már a magyar válogatott ketrecében is állt nem kevesebb, mint 13 alkalommal, míg Varga Arnold, Németh, Hetényi Péter is bemutatkozott a „nagycsapatban”, többen, pedig a junior válogatott tagjai.

A második játékrészt is góllal nyitotta a „kis Volán”, még két perc sem telt el, és Pillók Martin lövése talált utat Dechel kapujába. Majd szinte pontosan a meccs felénél az ifjabbik Sofron, Ádám is szép góllal tette le a névjegyét, Dósa Krisztián átadását követően. Aztán két perc múlva ismét jött a ragyogó formában játszó Németh, és Varga passzát varrta fel a felső sarokba. A vendégek mestere a gól után időt kért, ez annyiban változtatott a helyzeten, hogy a 37. percben Arany Máté kiállítása miatt előnyben kerültek, Nicholas Hollendonner, pedig váltotta gólra a fórt.

Kocsis nagyon akarta a harmadikat, és sikerült neki, a 49. percben Vincze Péterrel immár második góljukat hozták össze. Jól játszottak a fehérváriak, és a végére egy bunyót is megnyertek Rusk révén. A kanadai, de magyar ősökkel rendelkező bekk nem kímélte Kashniggot, és K.O.-val nyerte a párbajt, a közönség vastapsa közepette. A lefújás előtt még Hamvai Szilárd is berámolt egyet Dechelnek, aki már igazság szerint nagyon várta a végét…

Jegyzőkönyv:

SAPA Fehérvár AV 19 – UPC Vienna 8-2 (3-1, 3-1, 2-0)

Székesfehérvár, 300 néző

Vezette: Babic (szlovák), Gangel, Pálkövi

SAPA Fehérvár AV 19: Rajna – Arany (1), Árkovics, Tóth G., Kocsis F. 3, Vincze P. (2) – Reiter A., Hetényi P. (1), Németh A. 2 (1), Reisz, Hamvai 1 – Rusk, Varga A. (1), Pillók 1, Erdély, Szabó D. – Korbuly (1), Pados, Sofron Á. 1, Dósa K. (1), Sárpatki (1)

Vezetőedző: Tyler Dietrich

UPC Vienna: Dechel – Pospisil, Kotinsky, Hollendonner 1, Nador, Ilic – Piff (1), Forstner (1), Wukovits, Bauer, Kaschnigg 1 – Kala, Namiotko, Perktold, Gsandtner, Amon – Kafka, Mayer

Vezetőedző: Jorma Siitarinen

Kiállítások: 12 perc + 10 perc fegyelmi (Rusk) illetve 14 perc + 10 perc fegyelmi (Kaschnigg)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik