Sport

Jégkorong: Jó erőben vannak a fiatalok

Jó játékkal mutatkozott be a fehérvári közönség előtt a SAPA Fehérvár AV 19 U 20-as csapata, amely szeptembertől az EBEL utánpótlás-bajnokságában indul.

Igen érdekes felkészülési mérkőzés várt a SAPA Fehérvár AV 19 U 20-as csapatára, amely az idén induló utánpótlás EBEL-ben fog vitézkedni. Az előző idényben junior bajnokságot nyert fehérváriakra épülő együttes felkészülésének első ellenfele az a Patriot Budapest volt, amely az orosz junior ligában indul. A csapatot orosz, cseh, szlovák és magyar játékosok alkotják Petr Novak irányításával. A vezetőedző évekig a Sparta Praha utánpótlás edzője volt, de dolgozott cseh Extraligás csapatnál is. Mindenesetre az MHL-ben az orosz mellett kazah, fehérorosz és cseh együttesek ellen is fog csatázni a fővárosi bejegyzésű együttes, amely cseh és magyar üzletemberek vállalkozása.

Már az első harmadban látszott, hogy jó felkészültségű, komoly háttérrel rendelkező csapatok találkoznak, és bizony csupán a több játékos által viselt rácsos sisak emlékeztetett arra, hogy utánpótlás együttesek mérkőzését látjuk.

A vendégek 26-os keretet jelöltek – nem véletlenül, hiszen még folyik a leendő csapattagok tesztelése, míg a fehérváriaknál már körvonalazódnak az EBEL-ben rajthoz álló sorok összetételei. Alapvetően a tavalyi ifjúsági csapatra épül a keret, tehát elsősorban az 1993–1995 között születettek versenyeznek majd a junior EBEL-ben. Egyelőre három játékos érkezett a csapathoz, mindannyian külföldről. A magyar korosztályos válogatott Korbuly Gergely, aki Svédországban játszott, valamint két Kanadából származó, de magyar felmenőkkel rendelkező bekk, Izsák Róbert és Jed Rusk.

A második játékrészben még nagyobb sebességre kapcsoltak a csapatok, és már gólokat is láthattak a kilátogatók. A Patriot szerezte meg a vezetést, emberelőnyből lőtt Rajna Miklós ketrecébe Zdenek Hrouda. A játékrész végére aztán a fehérváriak is betaláltak, a legifjabb Sofron, Ádám Szabó Dániel lövése után a kapusról kipattanó korongot továbbította a gólvonal mögé.

A folytatásban fordított a SAPA Fehérvár csapata, a kőkemény bekk Arany Máté vette be a csereként beállt Marko Boraros kapuját. A mérkőzés érdekessége volt, hogy ezúttal nem három harmadot, hanem négy negyedet játszottak a csapatok, így még a harmadik lefújása előtt három perccel egyenlítettek a vendégek. Más kérdés, hogy már a második kettős emberelőnyt kapták a fővárosiak, és ezzel a lehetőséggel tudott élni Nemes Benjamin.

A záró húsz perc elején újfent a Patriotnál volt az előny, egy formás támadás végén Michael Glemba ragasztott védhetetlen gólt az egyébként kifogástalanul védő Kornakker Dániel kapujának bal felső sarkába. A bekapott gól ébresztőt fújt a kék-fehéreknél, egyre-másra vezették támadásaikat, és ezek közül egyet a 68. percben siker koronázott, előnyből Árkovics Bálint egalizált.

Mindkét csapatban volt még tartalék, kis túlzással akár még két játékrészt is bírtak volna szuflával, összességében egy pörgős, igazán összecsapást játszottak, mely a jövőre nézve feltétlenül bíztató.

Jegyzőkönyv:

SAPA Fehérvár AV 19 U 20 – Patriot Budapest U 20 3-3 (0-0, 1-1, 1-1, 1-1)

Székesfehérvár, 300 néző

SAPA Fehérvár AV 19 U 20: Rajna (Kornakker)– Reiter A., Hetényi P., Vincze, Kocsis F., Tóth G. – Arany 1, Rusk, Németh A., Reisz, Sárpátki (1)– Varga A., Korbuly, Izsák, Dósa K., Hamvai – Füri, Árkovics 1, Pillók (1), Sofron Á. 1, Szabó D. (1)

Vezetőedző: Tyler Dietrich

Patriot Budapest: Ilasenko (Boraros (1)) –Travanitcek, Kluka (1), Glemba 1, Piacka, Kolarik – Nedved (1), Kuritko, Hrouda 1, Zarikov, Saur – Skrak, Bozik, Nemes 1, Kalinac, Kocubeej – Vesely, Fekti Á., Mocik, Hardi R., Kubica – Soukup, Kuctrko, Hardi M.

Vezetőedző: Petr Novák

Kiállítások: 20 perc illetve 28 perc + 10 perc fegyelmi (Hardi R.)

Edzőszemmel:

– Nem sokat tudtunk az ellenfélről, csupán annyit, hogy bő játékoskerettel érkeztek a világ minden tájáról. Ez nem nagyon izgatott minket, hiszen nekünk saját magunkra kellett összpontosítanunk. Amit láttam a jégen azzal elégedett vagyok, mivel csak néhány hete edzünk együtt, csak a munkához való hozzáállás, valamint az alapvető jégkorong technikai elemek csiszolására volt időnk. Amit kértem a játékosoktól az a teljes erőbedobás volt, de úgy érzem, emiatt nem kell aggódnunk, és ez reményeim szerint így lesz a szezonban is. Mindenki odatette magát mind a négy harmadban, és jól is játszottak. Az a munka, amelyet az előszezonban végeztünk a kondicionáló teremben, az a játékosok erőnlétén is látszik, mert kitűnően bírták végig a mérkőzést.  – Tyler Dietrich a SAPA Fehérvár AV 19 U 20 vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik