Sport

Folytatódik a „Nyitott tornatermek” program

Szeptembertől tovább bővült városunkban az ingyenes sportolási lehetőségek köre, továbbra is nyitva lesznek a tornatermek a hét minden napján.

Székesfehérváron a Nyitott Tornaterem akció 2005-ben indult, a kezdeményezés által alkalmi sportbarátoknak, sportegyesületeknek, városrészi, lakóközösségi sportprogramok szervezőinek, óvodáknak nyílt lehetőségük a szabadidő hasznos eltöltésére. Ezek mellett több helyen speciális foglalkozásokat tartanak betegeknek, fogyatékosoknak.

Hetente mintegy négyezer ember sportol az akció keretén belül. Nagy népszerűségnek örvend hétvégenként a foci, de a kondicionáló tornáknak is magas a részvételi aránya minden alkalommal. Jelenleg 18 tornateremben 22 sportág közül választani. A program összeállítói minden korosztályra odafigyeltek, így az ovisoktól a nyugdíjasokig mindenki találhat a maga számára hasznosat. A mozgásformák is változatosak: vannak egészségjavító tornák, vannak csapatjátékok és vannak speciális problémákkal (cukorbetegség, szívbetegség, magas vérnyomás) küzdőknek ajánlott foglalkozások.

Mindegyik foglalkozás díjmentesen látogatható, a résztvevőknek csak saját tornaöltözetükről, sportcipőről és tornamatracról (polifoam) kell gondoskodniuk.

A Nyitott tornatermek keretében a székesfehérváriak egy héten 47 foglalkozás közül választhatnak, ezek leírását a www.szekesfehervar.hu/index.php.?pg=page_101039 linken találhatják meg az érdeklődők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik