Sport

Bővült a Nyitott Tormatermek program

Két új foglalkozással bővült a Nyitott tornatermek program kínálata, immár a Ráchegyen élők is mozoghatnak ingyenesen.

A Zentai úti iskolában szerdánként 18 órától nyugdíjasoknak szóló gyógytornával, majd 19 órától női kondicionáló tornával várják a mozogni vágyókat.

„Lakossági kezdeményezésre indult el a Nyitott tornatermi foglalkozások megszervezése ebben a városrészben – mondta Dr. Dienesné Fluck Györgyi. A 14. számú választókörzet önkormányzati képviselője már régóta fáradozott azon, hogy a Ráchegyen és környékén élőknek lakóhelyükhöz közel biztosítsanak ingyenes mozgáslehetőséget.

A nyugdíjas gyógytorna az egészségmegőrzés mellett a mozgásszervi panaszok mérséklését és a gerinc erősítését is szolgálja, illetve igyekszik javítani az idősek általános állapotát. A foglalkozásokat Kovács Zsuzsanna, a Fejér Megyei Szent György Kórház gyógytornásza vezeti.

A női kondicionáló tornát, pedig fiataloknak és középkorúaknak is ajánlják, ez elsősorban a test teljes átmozgatásához nyújt segítséget a résztvevőknek.

A két új foglalkozás a Székesfehérvár Önkormányzata által indított és támogatott Nyitott tornatermek program része. Mindkét torna díjmentesen látogatható, a résztvevőknek csak saját tornaöltözetükről, sportcipőről és tornamatracról (polifoam) kell gondoskodniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik