Sport

35 millió forintot nyert a magyar játékos a WCOOP-n

dollár (dollár, )
dollár (dollár, )

A PokerStars World Championship of Online Poker sorozatának második versenyén fényes magyar siker született, a „gorogheee” nick alatt játszó zsugás 35 millió forintot nyert.

Az ismeretlen magyar kártyás, „gorogheee” a hatodik helyet szerezte meg a PokerStars WCOOP sorozatának második versenyén, gigantikus összeget, 154 ezer dollárt, átszámolva nagyjából 35 millió forintot nyert – írja a Poker.hu.

Elrajtolt vasárnap a PokerStars World Championship of Online Poker évente megrendezésre kerülő, online világbajnokságként is aposztrofált versenysorozata.

A második torna egy 215 dolláros Texas Hold’em event volt, melyre végül 10608-an neveztek, amivel 2 121 600 dolláros nyereményalap jött létre.

A kétnapos verseny első napján pénzbe ért a mezőny, a legjobb 300-ba három magyar zsugás, a 228. helyen „tonihu”, a 114. helyen pedig „FrenszKK” jutottak be. Előbbi 896 dollárt, utóbbi 1 591-et nyert, de náluk is jobban szerepelt „gorogheee”, aki a döntő asztalig küzdötte magát.

A finálét a harmadik helyen kezdhette meg a magyar fiú, és már biztosan nyert 14 ezer dollárt. Végül a tét hatalmas nyomásának köszönhetően hat főnél alkut kötöttek, ekkor még mindig a harmadik helyen állt a magyar fiú.

Végül „gorogheee”-t 154 ezer dollár illette meg, a torna tovább folytatódott, a győztesnek ugyanis 30 ezer dollárt tettek félre.

„gorogheee” végül a hatodik helyen fejezte be a tornát, így maradt az eddig kialkudott nyereménye, a győzelmet pedig a holland „ASIAAN” szerezte meg, 231 ezer dollárt kaszált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik