Sport

Kikaptak a férfiak, nyertek a nők a sakkolimpián

sakk (sakk)
sakk (sakk)

Négy siker után a magyar férficsapat az isztambuli sakkolimpia 5. fordulójában kikapott az oroszoktól, a nők legyőzték Moldovát.

A magyar férfiak úgy kaptak ki, hogy Almási Zoltán a sötét bábukat vezetve nem szerzett pontot Alekszandr Griscsuk ellen, míg Lékó Péter Vlagyimir Kramnyikkal, Polgár Judit Szergej Karjakinnal, Balogh Csaba pedig Jevgenyij Tomasevszkijjel remizett. Mind a négy táblán az orosz riválisnak legalább 50 Élő-ponttal többje volt, azaz nagy bravúr lett volna ellenük a pontszerzés.

A női együttes három győzelem és egy vereség után ismét nyert, Moldova legjobbjait 3,5-0,5-re múlta felül. Gara Tícia és az újonc Papp Petra világossal, Rudolf Anna pedig sötéttel gyűjtötte be a teljes pontot, míg Hoang Thanh Trang sötéttel döntetlenben állapodott meg riválisával.

A férfiaknál 161, a nőknél 131 válogatott vesz részt a 11 fordulós, svájci rendszerű viadalon, melyen az aktuális párharc megnyerése két, a döntetlen pedig egy pontot ér. A végén kialakuló esetleges holtversenyt az olimpiai Berger-Sonneborn pontszámítás dönti el.

Eredmények – sakkolimpia, 5. forduló
Férfiak: 
Oroszország-Magyarország 2,5-1,5

Lékó Péter-Vlagyimir Kramnyik döntetlen
Alekszandr Griscsuk-Almási Zoltán 1-0
Polgár Judit-Szergej Karjakin döntetlen
Jevgenyij Tomasevszkij-Balogh Csaba döntetlen

Nők:
Magyarország-Moldova 3,5-0,5
Diana Baciu-Hoang Thanh Trang döntetlen
Gara Tícia-Karolina Smokina 1-0
Elena Partac-Rudolf Anna 0-1
Papp Petra-Olga Hincu 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik