Sport

Jégkorong: A kapitány bizakodó

Tokaji Viktor immár ötödik szezonját kezdi a SAPA Fehérvár AV 19 színeiben, a válogatott bekk úgy érzi összeállt a gárda a hamarosan rajtoló pontvadászatra.

– Milyen lesz ez az új bajnokság, hiszen eléggé megváltoztak az erőviszonyok az EBEL-ben?

Kétségtelen, hogy nagyon nagy mozgás volt az uborkaszezonban, a dolog másik oldala, pedig, hogy elégé pozitív probléma lesz, ha az NHL-ben lockout történik, akkor ez nyilván befolyásolni fogja az EBEL felépítését, hiszen a csapatok összetételei megváltozhatnak, megerősödhetnek. Természetesen jelen esetben nem magunkra gondolok. Amit már látni lehet, hogy a két új belépő, a Dornbirn, és az Innsbruck gárdáival erősödött a liga, sokkal kiegyensúlyozottabbá vált a bajnokság. Abban is biztos vagyok, hogy a Villach, és a Bécs együttesei nem fognak magunknak még egyszer megengedni még egy olyan szezont, hogy a hetedik, és a nyolcadik helyről kellett küzdeniük, hogy bejussanak a rájátszásba.

– Némiképp átalakult a csapat, négy komplett sorral, méghozzá úgy, hogy a negyedik sorba is került idegenlégiós, Ön szerint erősödött a csapat?

Így van, sokkal kisebb a különbség a sorok között – ha egyáltalán beszélhetünk különbségről. Azért is került légiós a negyedik sorba, hogy ő is ugyanolyan hasznos tagja tudjon lenni a csapatnak. Ebből előnyt kovácsolhatunk. Ezen kívül még szólnunk kell az emberelőnyös, és emberhátrányos játékról is, és itt Frank Banham érkezésével a repertoárunk bővült, egész biztos vagyok abban, hogy egy előnyös sort el tud majd vinni a „hátán”. Feltétlenül szólnom kell Sofron István „maradásáról”, amely egységesebbé tette az első sor játékát.

– Egy fontos láncszem viszont hiányozni fog a csapatból!

Palkovics Krisztiánt nemcsak a játéka, hanem a személyisége miatt is nehéz lesz pótolni, de azért annak örülök, hogy ő itt fog maradni a csapat mellett. Igaz az irodában, de amolyan „hídemberként” fog koordinálni a vezetőség és a csapat közötti. Remélem, hogy ez jól fog működni, és ő is megtalálja a helyét.

– Volt egy ötnapos összetartás Pöstyénben, milyen benyomásai vannak erről a csapatkapitánynak?

Az első mérkőzésünk a Zilina ellen volt, ők egy kicsit gyengébbnek tűntek, mint a helyi pöstyéni együttes, de ráhangolódásnak ideális volt. Jó, pörgős, és erős mérkőzéseket játszottunk. Az EBEL meccsek persze más ritmusúak, mert lényegi különbség van a szlovák és az osztrák hoki között, de éppen ezért szolgálta jól a felkészülésünket ez a két meccs. A legfontosabb megmérettetés azonban a hétvégi torna lesz, mondhatni ez lesz a „beavatás” az EBEL szezon előtt. A tornát szeretnénk megnyerni, ahogy ez már az előző három évben sikerült, de az összes közül ez lesz a legerősebb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik