Sport

Szombaton jégen lesz a csapat

Negyedik alkalommal rendezi meg a SAPA Fehérvár AV 19 egykori játékosa, ifjabb Ocskay Gábor emlékére kiírt tornát. A szakvezetés erős csapatot ígér az új idényre.

„Eddig soha nem látott erősségű csapatokból áll össze az idei megmérettetés. Elfogadta meghívásunkat a Red Bull München, a cseh Extraligás HC Vitkovice Steel, valamint a HDD Telemach Ljubljana csapata. Mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy cseh extraligás csapat az elmúlt húsz évben nem lépett jégre, látva és tudva az eredményeiket hihetetlen jó mérkőzésekre van kilátás ezen a hétvégén. Az elmúlt három tornát megnyertük, s biztos vagyok benne, hogy a srácok most is mindent megtesznek majd a csodálatos tányérért. De a fő cél nem is a győzelem, hanem a közönség kiszolgálása. Sok nézőt és jó mérkőzéseket várunk, köszönjük, akik ennek a lebonyolításában részt vettek, s részt vesznek.” – mondta idősebb Ocskay Gábor a SAPA Fehérvár AV 19 szakosztály-igazgatója az esemény sajtótájékoztatóján.

Kevin Primeau a kék-fehérek vezetőedzője immár harmadik (pontosabban „két és feledik” idényére készül, a tavalyi play-off-ba kerülést, pedig szeretné, ha megismételnék tanítványai, bár tisztában van azzal, hogy az átalakuló liga erősebb lett.

„Nagyon keményen dolgozott a csapat a nyári szünetet követően, jól szolgálta a felkészülést a múlt heti ötnapos összetartás Pöstyénben. Rövidebb ideig készültünk ugyan, de rendkívül intenzíven, és nagyon jó volt, hogy néhány mérkőzést is tudtunk játszani a táborban. Így lehet igazán lemérni, hogy hol tart a csapat teljesítménye. Ezek a meccsek azért is jók, mert képet adnak arról, hogy az új játékosok miként illeszkednek be a csapatba. A tavalyi együttes adja az alapját az idei gárdának, és idén nyáron is próbáltunk kifejezetten olyan játékosokat igazolni, akik családosak, megállapodottabbak, azaz, akik kevésbé lesznek problémásak. Úgy tűnik szerencsére, hogy nagyon jó személyiségű játékosok csatlakoztak hozzánk. Frank Banhamről eddig is tudtuk, hogy milyen kiváló játékos, de most megismertük a jégen kívül is. Fantasztikus ember, aki minden bizonnyal sokat fog tudni segíteni a csapatnak úgy a jégen, mint az öltözőben. Két másik új légiósunk Tyler Metcalfe, és Kyle Bailey is előző csapatában kapitány volt, mindketten vezető típusú játékosok, ők Banhamhez hasonlóan szintén fontos tagjai lesznek a csapatnak. A hátvédsorban kifejezetten olyan döntést hozott a vezetés, hogy az egyik légiós helyre inkább magyar hokist igazol, ide Pozsgai Tamás érkezett. Ki kell emelnem, hogy hátul több fiatal magyar játékosunk van Pozsgai mellett, így elég, ha Hetényi Péter, vagy Varga Arnold nevét említem. Ugyanezt mondhatom a csatársorról is, hiszen Németh Attila, Hajós Roland, és Tóth Adrián is folyamatosan versenyhelyzetben lesz. Örülök annak, hogy Sofron István velünk maradt. Nyilván a csalódás valahol örömet is jelent, azt várjuk tőle, hogy ismét egy nagyon jó szezonja legyen, aztán meglátjuk, mit hoz számára a jövő. – hangsúlyozta a szakember.

Az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna programja:

2012. szeptember 1. (szombat)

EHC Red Bull München (német) – HC Vítkovice Steel (cseh): 14:00

Sapa Fehérvár AV19 – HDD Telemach Olimpija Ljubljana (szlovén): 17:30

2012. szeptember 2. (vasárnap)

Az első nap két vesztese: 15:00

Az első nap két nyertese: 18:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik