Sport

Kiss Gergely a Honvédban pólózik tovább

A Vasas után a Honvédban pólózik majd tovább a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

A londoni olimpián csak az ötödik helyen végzett a magyar férfi-vízilabdaválogatott, ezután többen jelezték, nem lépnek többet pályára a nemzeti csapatban. Kásás Tamás mellett Kiss Gergely is szinte biztosra veszi ezt.

Klubszinten azonban nem hagy fel a pólóval –Kiss, aki elmondta, hogy a vidéki és külföldi ajánlatokat visszamondta, és úgy döntött, inkább korábbi klubját választja, ahol hét bajnoki szezont töltött.

“A megállapodást ugyan csak a jövő héten írom alá, de részemről eldőlt a dolog, ott folytatom, ahol 2001 és 2008 között klubszinten nagy sikereket értem el. Amatőr szerződést kötök, s egyéni szponzorok segítenek, hogy legyen bevételem. A Honvéd jelenlegi helyzetében úgy éreztem, hogy a fizetési gondokkal bajlódó klubot kötelességem támogatni, miután anyagilag nagy bajba kerültek” –- mondta Kiss Gergely, hozzáfűzve, hogy döntésében szerepe volt annak is, hogy nem akarta kitenni családját újabb környezetváltozásnak.

“Ezt az újabb szezont még nagyon komolyan végigcsinálom, nekem is vizsga lesz az idény. Segíteni akarok az átalakuló együttesnek, hogy jó és lehetőségeihez képest ütőképes legyen, persze nem a bajnoki arany a cél, de erős középcsapattá válhatunk” –– nyilatkozott a szeptemberben 35 éves Kiss Gergely.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik