Sport

Bivalyerős lesz a férficsapatunk a sakkolimpián

lékó péter (lékó péter, )
lékó péter (lékó péter, )

A legerősebb összeállításában szereplő magyar férfiválogatott a negyedik, a fiatal női csapat pedig a 11. a kedden kezdődő isztambuli sakkolimpia rangsorában.

A Lékó Péter, Almási Zoltán, Polgár Judit, Berkes Ferenc és Balogh Csaba alkotta együttes mellett a férfiaknál 161 válogatott indul Törökországban.

A magyarok legutóbb Hanti-Manszijszkban csak rosszabb segédpontszámokkal (Berger-Sonneborn pontszám) maradtak le a dobogóról. A válogatott a tavalyi csapat-világbajnokságon is bizonyított, ahol ötödik lett, majd az Európa-bajnokságon a harmadik helyet szerezte meg.

A magyarokat csak az oroszok, a címvédő ukránok, valamint az örmények előzik meg az erősorrendben. Lékó Péterék legutóbb 2002-ben Bledben állhattak dobogóra, akkor ezüstérmet szereztek.

A nőknél 131 válogatott indul, köztük a Hoang Thanh Trang, Gara Tícia, Rudolf Anna, Gara Anita és az újonc Papp Petra alkotta magyar csapat, amelyel szemben a tisztes helytállás az elvárás.

A 11 fordulós, svájci rendszerű sakkolimpián a küzdelmek négy táblán folynak, és a mérkőzés megnyerése kettő, a döntetlen pedig egy pontot ér. A holtversenyt az olimpiai Berger-Sonneborn pontszámítás dönti el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik