Sport

Lajkó Csaba teljesítette vállalását

Több százan csatlakoztak Lajkó Csabához és kilencfős csapatához, akik jótékonysági futásukkal a Down-szindrómások esélyegyenlőségére hívták fel a figyelmet.

Székesfehérvár testvérvárosában, Gyulafehérváron pedig használt, de jó minőségű sportruházatot adtak át fogyatékos sportolóknak – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen Lajkó Csaba ultramaratonistát és társait köszöntötte Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. „Tiszteletreméltó az a sportteljesítmény, amelyet Lajkó Csabáék ismét egy jó ügy érdekében vállaltak. A Székesfehérvár és Gyulafehérvár között élő, huszonkét éves testvérvárosi kapcsolat – nekik köszönhetően – egy újabb területen erősödött” – hangsúlyozta Östör Annamária.

Első alkalommal indult útnak a testvérvárosi futás Székesfehérvárról. A szervező, Lajkó Csaba ultramaratonista azt a célt tűzte ki maga és csapata elé, hogy az Angyalszív Down Alapítvánnyal közösen gyűjtést szerveznek, „Határtalanul a Down-szindrómás gyermekekért”. A fehérvári ultramaraton futó és kilencfős csapata a Székesfehérvár–Budapest–Debrecen–Gyulafehérvár vonalon nyolc nap alatt 620 kilométert tett meg. Útjuk során több települést érintettek, és több száz sportolót vontak be a futásba.

„A romániai szakaszt egy tízfős csapat teljesítette. A nagy meleg és a nagy szintkülönbségek ellenére végig lelkesen, egymást is segítve küzdöttük végig a közel 620 km-es távot. Testvérvárosunkban, Gyulafehérváron nagy szeretettel fogadtak, több doboz sportruházatot adtunk át a város alpolgármesterének – nyilatkozta Lajkó Csaba, aki nyolc éve fut rendszeresen, és három évvel ezelőtt csöppent bele az ultramaratoni futás világába, azóta több versenyen szerepelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik