Sport

Fél lábbal a csoportkörben

A Videoton FC az Európa-liga rájátszásának első mérkőzésén gólnélküli döntetlent játszott Trabzonban, így a piros-kékek hatalmas lehetőség előtt állnak a visszavágó előtt.

Kapcsolódó cikkek

Bizony sokan féltették a Vidit a törökországi kirándulás előtt. Ez egyáltalán nem volt alaptalan, hiszen vendéglátójuk, a Trabzonspor gárdája komoly nemzetközi tapasztalattal bíró csapat hírében áll. Már az elismerésre méltó, hogy a fehérváriak kegyetlen körülmények között, igazi oroszlánbarlangban léptek pályára huszonötezer fanatikus előtt. Valljuk meg, nem ehhez szoktak a fehérváriak…

Mindenesetre Paulo Sousa csapata előtt le a kalappal! A Trabzonnak a kilencven perc igazán említésre méltó helyzete alig volt, csupán a szünet után egyszer emelkedett a vérnyomásunk, Alanzinho közeli lövése után. Más kérdés, hogy a labdabirtoklás aránya a hazai csapatnál volt nagyobb, de a Videotonnak akadt a befejezés előtt olyan lehetősége, amelyet még akár góllal is befejezhetett volna Walter Lee. Nem véletlen, hogy a török szurkolók elégedetlenek voltak a lefújás után, a Vidi, pedig amit eltervezett azt maximálisan teljesítette. Minden bizonnyal nem ezt várták a törökök, a számukra – ki is jelentették – ismeretlen csapattól. Ettől még valamelyest tartottak is a fehérvári alakulattól, mivel a KAA Gent elleni idegenbeli nagyarányú siker (0-3) emelte Sándor Györgyék ázsióját.

A döntetlennel a Videoton esélyei alaposan megnőttek, egy hét múlva Sóstón kiharcolhatják a továbbjutást!

Jegyzőkönyv:

Trabzonspor-Videoton FC 0-0
Trabzon, 25 ezer néző.

Vezette: Norris (Mulvanny, Chambers – mindhárom skót)

Trabzonspor: Kivrak – Balci, Kacar (Yumlu, 74.), Bamba, Celustka – Colman (Alanzinho, a szünetben), Zokora – Sen (Öztekin, 42.), Sapara, Adin – Halil Altintop.

Vezetőedző: Senol Günes

Videoton FC: M. Bozsovics – Brachi, P. Vinícius, Caneira, Stopira – Tóth B., Mitrovics – F. Oliveira (U. Nikolics, 87.), Sándor Gy. (Renato Neto, 81.), Walter – Torghelle (Nikolics N, 74.)

Vezetőedző: Paulo Sousa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik