Sport

Állami köszöntésben részesültek a magyar olimpikonok

Áder János (áder jános, fábián lászló, borkai zsolt, )
Áder János (áder jános, fábián lászló, borkai zsolt, )

A Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj 2012 után köszöntötték a londoni olimpián dobogós, illetve pontszerző helyen végzett sportolókat a Puskás Ferenc Stadionban.

Az atlétikai díjátadók miatt kicsit csúszott az eredetileg 19 órára kiírt köszöntés. Az olimpián dicsőséget szerző sportolókat Novotny Zoltán köszöntötte, majd egy rövid dobszóló után Hajdu B. István felkonferálására vonultak be.

A Londonban aranyérmet szerző, illetve a Gyulai István Memorialon is diadalmaskodó Pars Krisztián vitte a zászlót a menet élén, a többiek mögötte sétálva integettek a felállva tapsoló nézőknek. A sportolók aztán a díszemelvényen Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel fogtak kezet, előbbi ünnepi beszédet is mondott.

Áder János úgy fogalmazott, hogy köszönteni és köszönetet mondani jött, mert szeretné megköszönni a sportolók által elért világraszóló diadalt és a felejthetetlen londoni két hetet. Az államfő szavai szerint ők voltak azok, akik fantasztikus örömittas perceket okoztak, miközben magyarok millióival felejttették el a mindennapok gondjait. A köztársasági elnök, aki a sportolók mellett a hozzátartozóknak, edzőknek, gyúróknak és orvosoknak is köszönetet mondott, külön kiemelte a szurkolók lelkes és sportszerű támogatását.

Miklósa Erika elénekelte a Himnuszt, majd miközben az ünnepeltek egy retro, nyitott tetejű Ikarus busszal köröztek a stadionban, addig Gáspár Laci és Tóth Gabi adott minikoncertet, miközben a dísztribün előtt piros, fehér és zöld színű papírdarabokat szórtak a konfettiágyúk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik