Sport

Újabb pólóhős szállt ki

Kiss-Gergely(210x140)(2).jpg (kiss gergely, )
Kiss-Gergely(210x140)(2).jpg (kiss gergely, )

A háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely bejelentette, hogy visszavonul a válogatottságtól.

A magyar vízilabda-válogatottnál visszavonhatatlanul végetért egy korszak. A három olimpiai bajnoki cím (Sydney, Athén, Peking) után Londonban Kemény Dénes csapata ötödik lett.

Miközben az előbb-utóbb törvényszerűen bekövetkező hullmávölgyet a pólós sikerekhez szokott közvélemény értetlenül és drámaian  fogadta, a korosodó klasszisok egymás után akasztján szögre a HUN feliratú sapkákat.

Kásás Tamás és Varga Tamás után újabb “nagy öreg” jelenette be, hogy talán soha többet nem játszik a válogatottban.

A Nemzeti Sportnak nyilatkozva a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely elmondta, hogy nem kíván tovább válogatott lenni.

A válogatottban nem játszom tovább. Nem mondom, hogy soha, de arra is van esély, hogy többet nem leszek válogatott – mondta a balkezes, 200 centis pólós. – Érlelődött bennem Athén és Peking után is, hogy annyi siker, harc, edzés, munka és élmény után szép lenne a lezárás – mégis csináltam tovább. Nem lett sikeres az elmúlt időszak, de nem bántam meg, mert sportember vagyok, ezért ugyanúgy hajtottam, mint máskor. Ingadozott a játékom, Sanghajban nem ment, Eindhovenben jobb volt, Londonban hol közepesen, hol rosszabbul teljesítettem. Harmincöt éves leszek szeptemberben, eljött az idő, hogy az újak bizonyítsanak, nekem pedig arra, hogy a családdal foglalkozzak. Nem tudom még, Dénes marad-e kapitány, hányan folytatják a mostani kerettagok közül – ez sokismeretlenes egyenlet.”

Kiss Gergely klubszinten folytatja, de még nem dőlt el, melyik csapatnál.

Videó: Kiss Gergő a kezdetekről, sikerekről, a vízilabdázásról – még London előtt

Kiss Gergely – névjegy

Született: 1977.09.21., Budapest

Olimpiai bajnok: 2000, Sydney; 2004, Athén; 2008, Peking

Olimpiai 5.: 2012, London

Világbajnok: 2003, Barcelona

Európa-bajnok: 1997, Sevilla; 1999, Firenze

Euroliga-győztes: 1998 (Posillipo Napoli), 2004 (Honvéd), 2009 (Primorac Kotor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik