Sport

Majdnem elúszott Pars olimpiai aranya

pars krisztián (pars krisztián, )
pars krisztián (pars krisztián, )

Csak a legközelebbi hozzátartozói és edzője tudott róla: újdonsült kalapácsvető olimpiai bajnokunkat tavasszal még lágyéksérvvel műtötték.

Augusztus 5.-én Pars Krisztián szállította a magyar olimpiai csapat  negyedik aranyérmét. Kevesen tudták azonban, hogy a kiváló atlétának az olimpiai indulása is veszélybe került idén tavasszal. Krisztián egy ideje lágyéksérvtől szenvedett, ami eléggé zavarta dobás közben. A lágyéksérv ugyanis rendszerint, mint egy rugalmas tapintatú dudor jelenik meg a herezacskók tövénél, mi több, fizikai munka során a herezacskók irányába sugárzó tompa fájdalmat okoz.

Márpedig a 7,26 kg súlyú és majd 1,2 méter hosszú kalapács nyolcvan méter fölé dobásához igencsak komoly fizikai munkát kell végezni. Nem csoda, ha Krisztiánt minden dobásnál akadályozta a sérv edzés közben.

“Igyekeztünk titokban tartani a fiunk ágyéksérvét, mert nem akarta, azt gondolják róla: nyafog és kifogásokat keres Először víziterápiát javasoltak a panaszaira, de inkább rábeszéltük a műtétre, mondván, lesz még négy hónapja a felkészülésre. Krisztián betartotta az orvos utasításait és lám, jól döntött” – nyilatkozta a BEST magazinnak a bajnok édesanyja, Marika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik