Szórakozás

Eredetileg focistának készült Pars Krisztián

Aranyérmes kalapácsvetőnk kezdetben nem ennek a sportágnak hódolt. Mint a legtöbb fiú, ő is focistának készült. Édesanyja több titkot is megosztott az olimpikonról.

Kitörő örömmel és könnyek közepette fogadták Pars Krisztián szülei és rokonai szerettük olimpiai aranyérmét. A szülők, a nagynéni és a nagymama együtt drukkoltak a kalapácsvetőnek, akinek győzelmét alig tudták felfogni.

„Egy hatalmas kő esett le a szívemről. Nagyon boldogok vagyunk, hogy összejött neki” – nyilatkozta a Fókusznak Pars Ferencné, Krisztián édesanyja. Most az egész ország büszke Krisztiánra, akiben maradt némi hiányérzet a verseny után.

„82 métert szerettem volna, de azt mondom, most ennyi kellett egy olimpiai aranyéremhez. Bennem van a 82 méter is és bízom benne, hogy a következő négy-öt versenyen ki fogom hozni, akár az egyéni csúcsot is” – mesélte az olimpikon, akinek édesanyja elárulta, fia nem mindig készült kalapácsvetőnek.

„Legelőször focizott, méghozzá kapusként” – mesélte a büszke anyuka, aki nem csak ezt az egy titkot árulta el a londoni olimpián aranyérmet szerző Krisztiánról. „A zoknija az egyetlen kabalája. Agyonhasználta már. Mindig ugyanazt a zoknit veszi fel versenyre” – árulta el Pars Krisztián édesanyja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik