Sport

Kosárlabda: Teljes gőzzel alapozás

Több új játékossal a keretben elindult az Alba Fehérvár hivatalos felkészülése a 2012/13-as bajnoki idényre.

Eddig még egyénileg dolgoztak a játékosok, ám a héten már belevágnak a kemény alapozásba. Az már korábban eldőlt, hogy a csapatkapitány Simon Balázs Szolnokon folytatja, míg a két amerikai, Dwayne Chism, és Muhammad El-Amin sem marad Fehérváron. A kék-fehérekhez már korábban elkötelezte magát Lekli József, Medve Máté, és a válogatott center Szabó Zsolt. A két kiadó külföldi helyére folyamatosan keresik a jelölteket – a zuhanyhíradó szerint már meg is vannak, de a klub ezt nem erősítette meg. Abban az esetben, ha Damian Hollis megkapja a magyar állampolgárságot, akkor az ő helye is felszabadul, azaz tovább lehetne bővíteni a légiós-kontingenst. Nagyban függ még a keret végső kialakítása Keller Ákostól, mivel a jelenleg térdműtét után lábadozó centert több helyre is hívják. „Három-négy hét múlva már edzhet, a klubvezetés természetesen szeretné megtartani, kapott szerződésajánlatot, egy héten belül döntenie kell a folytatásról.” – nyilatkozta a Fehérvár24-nek Halm Rolland szakosztály-igazgató.

Már lényegében két hete együtt van a keret magyar magja. Délelőttönként egy órát futottak, utána a konditeremben dolgoztak, majd délután dobóedzést tartottak a csarnokban. Így akárhogy is vesszük napi három-négy órát töltöttek a fizikai felkészüléssel. Juhos Levente, Supola Zoltán, Medve Máté, Keller Vidor, Somogyfoki Szabolcs, és Lekli József az U18-as csapattal kiegészülve tréningezett.

A programban hétfőtől sincs túlságosan nagy változás: a játékosok délelőttönként az atlétikai pályán készülnek, és a konditeremben erősítenek, délutánonként spinning, TRX és labdás edzést tartanak. Szeptember második hétvégéjén, pedig már a felkészülési mérkőzések is elkezdődnek.

Jelentős érdeklődés mutatkozik külföldről a csapat iránt, így szinte válogathatnak a különféle torna-meghívásokban. „A hazai torna bele se fért a programba a sok külföldi meghívás miatt, soknak nem is tudunk eleget tenni.” – tudtuk meg Halm Rollandtól. Ettől függetlenül lesz azért edzőmeccs a Vodafone Sportcsarnokban is, ahol többek között bemutatják majd a csapatot.

Az Alba Fehérvár kosárlabda csapatának felkészülési mérkőzései:

Szeptember 7-9. (péntek-szombat-vasárnap)
Nagyvárad – Nemzetközi felkészülési torna
Résztvevő csapatok: CSM Oradea, Alba Fehérvár, Atomerőmű SE, BT Kolozsvár
Szeptember 7.
17:00 Alba Fehérvár – Atomerőmű SE
19:00 CSM Oradea – BT Kolozsvár
Szeptember 8.
17:00 BT Kolozsvár – Alba Fehérvár
19:00 CSM Oradea – Atomerőmű SE
Szeptember 9.
11:30 BT Kolozsvár – Atomerőmű SE
13:30 CSM Oradea – Alba Fehérvár

Szeptember 12. szerda

Kaposvár – Alba Fehérvár

Szeptember 16. vasárnap
Alba Fehérvár – Nagyvárad

Szeptember 19. szerda
Alba Fehérvár – Kaposvár

Szeptember 21 – 23. (péntek-szombat-vasárnap)
Léva – Nemzetközi felkészülési torna
Résztvevő csapatok: Astrum Levice, Slask Wroclaw, Helios Domazle, Alba Fehérvár

Szeptember 26. szerda
Komárno – Alba Fehérvár

Szeptember 28-29. (péntek-szombat)
Temesvár – Nemzetközi felkészülési torna
Résztvevő csapatok: szervezés alatt

Október 2. kedd
Alba Fehérvár – Komárno

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik