Sport

Keller a nyári ligában

Keller Ákos számára nem telik eseménytelenül a nyári szünet. A center az USA-ban öt meccsen mutathatja meg magát az egyik legfontosabb nyári rostán.

Az Albacomp Fehérvár csapatánál június 30.-án lejárt ugyan a szerződése, a játékos még nem döntött arról, hol folytatja ősszel, most sokkal fontosabb feladatok foglalkoztatják. Július 8.-án, a Phoenix Suns csapatához utazott, majd július 11.-én, szerdán pedig már edzésbe is állt az NBA-s csapatnál. Napi két foglalkozáson tesztelték 4-es és 5-ös poszton, ezt követően történt meg a kiválasztás.

– Szeretnék olyan jól teljesíteni az edzéseken, hogy annak alapján bekerüljek a ligába. – mondta elutazása előtt.

Most úgy tűnik ez a vágya teljesült a 23 esztendős kosarasnak. Bekerült a Phoenix Summer League-keretébe, ahová a világ minden tájáról származó próbajátékosok, illetve a csapatok által az elmúlt években draftolt fiatalok vesznek részt, hogy ilyenkor kiharcolják a helyüket nem csak a csapatban, hanem az aktív rotációban is. A rendszer szigorúan meghívásos alapon működik, tehát már ide bekerülni sem mindennapi dolog. Velük kell jól megértetnie magát Las Vegasban a július 15.-től-21.-ig tartó eseményen, valamint jó benyomást gyakorolni az ott a tehetségeket árgus szemekkel, figyelemmel kísérő szakemberekre. Ez esetben a neve mindenképpen hosszabb időre bekerül a rendszerbe, ezzel pályafutásában akár hatalmas fordulat állhat be.

A Phoenix Suns programja a Summer League-en:

Július 15.:  New York Knicks

Július 17.: Cleveland Cavaliers

Július 18.: New Orleans Hornets

Július 20.: D-League Select Team

Július 21.: Memphis Grizzlies

Ajánlott videó

Olvasói sztorik