Sport

Most nem lesz aranygép

molnár zoltán (molnár zoltán)
molnár zoltán (molnár zoltán)

A magyar légitársaság csődje miatt teljesen megváltozik a magyar olimpiai küldöttség hazatérésére vonatkozó koreográfia.

Az olimpiai játékok végén a hagyományok szerint az úgynevezett “aranygépen” térnek haza a magyar sportolók hazánkba. Nos, ez a hagyomány most egy kicsit megváltozott forgatókönyv mentén “folytatódhat”.

A Magyar Olimpiai Bizottság a Malévvel kötött annak idején kizárólagos szerződést a sportolók utaztatására, ahogy Molnár Zoltán főtitkár pénteken reggel Londonban elmondta, már azon tanakodtak az illetékesekkel pár hónappal ezelőtt, hogy milyenre fessék a majdani repülőt, amely hazahozza érmeseinket.

A légitársaság megszűnése miatt azonban új partnert kellett találni, a MOB a British Airwaysszel utaztatta ki a mieinket a londoni olimpiára. Az angol légitársaságnál képtelenség volt elintézni, hogy egy repülőre szálljanak a magyarok hétfőn délután, így három géppel tartanak haza legjobbjaink (szerencsére sokan vannak, így ha úgy tetszik, három aranygépünk lesz).

A sportolók nem mennek keresztül a Liszt Ferenc repülőtér épületén, az útlevélvizsgálaton sem, így azt kérik a drukkerektől is, senki se menjen ki a reptérre (amely valószínűleg meg is bénulna a sok szurkoló miatt). A kedvencek egyből a Syma Csarnokba mennek majd, ott lehet velük találkozni.

Ennél is nagyobb horderejű esemény lesz az augusztus 20-i Gyulai Memoriál atlétikai viadal a Puskás Ferenc Stadionban, és a MOB hivatalos ünnepsége is ennek keretében zajlik majd le. Mindenki ott lesz majd a mieinktől.

Egyébként több érmesünk is otthon van már: hazautazott Szilágyi Áron, Berki Krisztián, Ungvári Miklós és a legújabb aranyosunk, Risztov Éva is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik