Sport

„Nem elég ügyesek a magyar kézisek”

magyar férfi kézilabda válogatott (kézilabda válogatott)
magyar férfi kézilabda válogatott (kézilabda válogatott)

A svéd kézilabda-válogatott legyőzte Dániát a negyeddöntőben, így a Mocsai-csapatnak velük kell megküzdenie a döntőbe jutásért. Így látják ők az esélyeket.

„A magyarok fizikálisan erősek, nagy termetűek, de nem olyan ügyesek a labdával, mint a dánok” – vélte Johan Sjöstrand, a svéd férfikézilabda-csapat kapusa a SportExpressen.se-ben adott nyilatkozatában, miután ismertté vált, hogy a magyar együttes lesz a svéd válogatott ellenfele a londoni olimpia pénteki elődöntőjében. Hát, erre mondják, majd meglátjuk! Mit meglátjuk, megmutatjuk!

A svéd játékosok – akik szeretnék a dánokkal szemben elért meglepetésszerű győzelem mámorát megtartani – csapatunkról csak annyit mondtak, hogy miután Magyarország szintén meglepetésszerűen legyűrte Izlandot, most Svédország vár a megmérettetésre az egyébként „sok jó játékossal” rendelkező magyar csapattal. 
„Sok olyan jó játékosuk van a magyaroknak, akikre feltétlenül figyelni kell” – erősítette meg Dalibor Doder, a svédek szerb származású kapusa.

Svédország elsősorban a női kézilabda-válogatottjában bízott az olimpián, a férfi csapatot nemigen vette számításba, mígnem szerdán a kocka megfordult: a férfiak meglepetésre legyőzték az Európa-bajnok dánokat a legjobb nyolc között. A válogatott januárban az Eb-n 12. lett, a világbajnokságról lemaradt, az olimpián pedig – a sportújságírók szerint – eddig nem igazán szerepelt imponálóan.

Ettől függetlenül a skandináv kézilabda rendkívül erős, a svéd válogatott egyáltalán nem lebecsülendő. Sőt! Ez az elődöntő legalább olyan nehéz mérkőzés lesz, mint a koreaiak vagy éppen az izlandiak elleni meccsek. Pénteken 18 órától kiderül, melyik csapatnak sikerült jobban kipihennie, túltennie magát az elődöntőbe jutás örömmámorán, melyik alakulatban maradt nagyobb tűz, sikeréhség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik