Sport

Fontos skalp Újpestről

Izgalmakban bővelkedő, túlfűtött hangulatú mérkőzésen egygólos győzelmet aratott a Videoton FC Újpesten a bajnokság 2. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Az előző idény utolsó mérkőzése se volt feszültségmentes, és csupán a találkozó vége felé tudott Milan Perics duplájával felülkerekedni a lila-fehéreken a Videoton. Az átalakuló vendéglátók mindenképpen vissza akartak vágni ezért a vereségért. Így aztán előbb a 14. percben Yadin Zaris játszotta tisztára magát a fehérvári 16-os előterében, majd 18 méterről lapos bombát küldött kapura, melyet Mladen Bozsovics bravúrral hárított. Két perc múlva Kabát Péter beívelés után kellett takarítani a montenegrói hálóőrnek. majd Torghelle Sándorral szemben követett el Bojan Mihajlovics szabálytalanságot, a büntetőt azonban Sándor György gyengén lőtte, és az egykori játékostárs, Balajcza Szabolcs a jobb sarokra tartó lövést kitornászta. Ezzel még korántsem értek véget az izgalmak, mert előbb a 42. percben Paulo Vinicius gyűjtötte be második sárga lapját, Iadint rántotta le. Más kérdés, hogy Kabát Péter sem úszta meg, mert az újpesti támadót két perccel később kezezésért sárga lappal büntette Iványi Zoltán játékvezető, s mivel korábban már besárgult, így ő is mehetett zuhanyozni.

A szünet után első magyar bajnokiján lépett pályára a héten szerződtetett Renato Neto a fehérváriaknál Haraszti Zsolt helyett. Több veszélyes helyzetet alakított ki a Vidi, és sokkal élénkebben játszottak, mint az első félidőben. Tóth Balázs, és Szolnoki Roland is megszerezhette volna a vezetést csapatának, de a védők, és Balajcza ezt megakadályozták. Válaszul az Újpest Balogh Balázs, és Remili Mohamed révén veszélyeztetett, de Bozsovics útját állta utóbbi fejesének.

A 63. percben cserélt Paulo Sousa, és ez a végeredmény szempontjából döntőnek bizonyult, ugyanis Nikolics Nemanja három perc elteltével mintaszerű labdát adott középre a jobb oldalról, és az érkező Torghelle Sándor estében a rövid, bal sarokra fejelt. A labda átjutott a gólvonalon, ahonnan Balajcza megpróbálta kipaskolni, de eredménytelenül, így a vendégeknél volt az előny. Ezt aztán már nem engedte ki a Videoton, annak ellenére sem, hogy Szolnoki is a kiállítás sorsára került, második sárga lapja után. Ő is, aránylag gyorsan, három perc alatt gyűjtötte be a két kártyát, de a hátralevő időben csak helyzetekig jutottak az újpestiek, így a Vidi megszerezte első győzelmét az idei idényben.

Jegyzőkönyv:

Újpest FC-Videoton FC 0-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3457 néző

Vezette: Iványi Z. (Albert I., Medovarszki)

Újpest FC: Balajcza – Proesmans, Antón, Mihajlovic, Pollák (Stanisavljevic, 64.) – Balogh, Vasiljevic – Remili (Kovács D., 78.), Kabát, Christ – Zaris (Zamostny, 62.)

Vezetőedző: Jos Daerden

Videoton FC: M. Bozsovicc – Szolnoki, P. Vinicius, SzekeresA., H. Sanchez – Tóth B., (Mitrovics, 64.), Sándor Gy. (Nikolics N., 64.), Haraszti (Renato Neto, a szünetben), Kovács I., Walter – Torghelle

Vezetőedző: Paulo Sousa

Gólszerző: Torghelle

Kiállítva: Kabát illetve P. Vinicius, Szolnoki (mindhárman a második sárga lap után)

Edzőszemmel:

– Jól kezdtük a meccset, jól játszottunk, volt is néhány lehetőségünk. Aztán sok minden történt, jött a tizenegyes, majd a kiállítás, a második félidőben pedig a helyzeteink után a Videoton szerezte meg a vezetést. A találkozó végén ismét kockázatot kellett vállalnunk, de így sem sikerült a pontszerzés. A vereség ellenére sem kételkedem a csapatban, gratuláltam a játékosoknak. – Jos Daerden az Újpest FC vezetőedzője

– Szeretnék gratulálni mindkét csapat  játékosainak, azért, hogy ebben a nyári melegben ilyen mérkőzést játszottak. Az első félidőben volt néhány lehetőségünk, kihagytunk egy tizenegyest, sok minden történt ma a pályán. Több alkalommal változtatnunk kellett a szerkezeten, az egyik ilyen után szereztük a gólt. Kilenc emberrel pedig bátran sikerült megőriznünk az előnyünket, emiatt nagyon elégedett vagyok. – Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik