Sport

Megtáltosodtak pólósaink, lenyomtuk az amerikaiakat

férfi-vízilabda (ingyenes, )
férfi-vízilabda (ingyenes, )

Férfi pólósaink utolsó csoportmeccsükön meggyőző játékkal verték meg az USA-t, így a harmadik helyen jutottak tovább a csoportból.

Vízilabdázóink eddig elég gyengén muzsikáltak az olimpián, ugyanis négy meccsünkből csak kettőt tudtunk megnyerni, de a románok ellen találkozón sem játszottunk éremesélyhez szinten. Talán ebben közrejátszott az is, hogy Kásásék rágörcsöltek a továbbjutásra, hiszen mindenki ezt várta tőlük, így most, hogy már biztos a negyeddöntős hely, felszabadultan szálltak medencébe az Egyesült Államok ellen.

Ez már az első percbekben látszott, ugyanis 180 fokos fordulatott vett nemzeti csapatunk, hiszen Hosnyánszky révén vezetést szereztünk, ám ami fontosabb, hibátlanul védekeztünk, Szécsi remekelt a kapuban, és látszott a pólósokon, hogy mindent megtesznek a sikerért.

A második negyedben aztán beindult a nagyüzemű gólgyártás, ám inkább csak Moses volt vert helyzetben: ötször is betaláltunk, miközben az ellenfél csak kétszer. Tulajdonképpen a félidőre már el is dőlt a meccs, akkor 6-2-re vezettünk, de látszott a tengerentúliakon, hogy itt ma nem tudtnak ilyen hátrányból fordítani.

És ez így is lett, Kásás, Kiss és Hosnyánszky tovább növelte a különbséget, így az utolsó etapra fordulva elképesztő, 10-3-as vezetéssel fordulhattunk.

Az öröm vízilabdázás végül 11-6-nál állt meg, ugyanis kicsit kiengedtünk a mérkőzés végén. Ami viszont a legfontosabb, hogy megszereztük a csoport harmadik helyét, ugyanis a nap utolsó mérkőzésén Montenegró megverte a briteket, így megelőznek minket a második helyen, vagyis a magyar válogatott majd a Spanyolország-Olaszország találkozó győztesével találkozunk a legjobb nyolc között.

“Hogy mi változott? Visszaszereztük a biztonságunkat. Védekezni eddig is tudtunk, de a torna elején kaotikusan játszottunk, most viszont az első perctől jól ment a védekezés, úgy, ahogy az szokott az elmúlt másfél évtizedben. A csapat a győzelmet Zwack Péter emlékének ajánlja” – nyilatkozta Kemény Dénes szövetségi kapitány.

Olimpiai vízilabdatorna, B csoport, 5. forduló
Magyarország – Egyesült Államok 11-6 (1-0, 5-2, 4-1, 1-3)
A magyar góldobók:
Hosnyánszky 3, Biros 2, Varga, Madaras, Steinmetz, Kiss, Szívós, Kásás 1-1.


A Sport24 élő, szöveges tudósításban számolt be a mérkőzésről.

Vége a mérkőzésnek, 11-6-ra legyőztük az Egyesült Államokat, és csoportharmadikként jutottunk tovább!

4. NEGYED

8. PERC: Az utolsó akció a miénk lehetne, de Szécsi magánál tartja a labdát, és lepörgeti az órát. Zúg az arénában a „Szép volt fiúk!”

7. PERC: Időkérés után folytatódik a meccs. Madaras nem célzott pontosan, így nincs meg a tucat. A fél tucat viszont összejön az USA-nak, Hudnut a kapufa segítségével lő gólt.

6. PERC: Sajnos rosszul passzoltunk, így nem tudtunk újra eredményesek lenni emberelőnyben.

5. PERC: Eljut ötig az USA. Jól használták ki az emberelőnyüket, ugyanis Beaubien lőtte ki a hosszú alsót.

4. PERC: Biros higgadt, ott a 11. is. Emberelőnyben találtunk be: hetedik fórunkból hatodik találatunkat szeretük, szép arány. Újra hét közte.

3. PERC: Smith lövése beakadt, szépítenek az amerikaiak. 10-4, de nincs okunk aggódni, meglesz a csoport harmadik helye.

2. PERC: Szécsi parádé ismét! Remekül nyúlt a lövésbe, majd az ismétlést csúnyán fölé durrantotta Hutton.

1. PERC: Mi hoztuk el a labdát. Kiss Gergely lökete gyenge, a másik oldalon pedig kapufa.

Vége a harmadik negyednek, közelítünk a kiütéses győzelemhez.

3. NEGYED

8. PERC: Még egy gólszerzési lehetőséget vágtunk be. Hosnyányszky harmadik találatát büntetőből szerezte, így már 10-3! Remekül játszanak a fiúk, a legjobbkor pörögtek fel!

7. PERC: Most mi voltunk fórban. Remekül játszottuk meg a helyzetet, majd  Kiss Gergő szinte kapásból bikázott a léc alá. 9-3!!!

6. PERC: Elvették az ellenféltől a labdát, mivel lejárt a támadóidő. A fordulást követően Szívós a blokkba lőtt. A kapunk előtt emberhátrányba kerültünk, majd miután kiegészültünk, teljesen összezavarodtak az amerikaiak, így el is adták a játékszert.

5. PERC: Hosnyánszky!!! Bent a nyolcadik is! Remekül húzta be a rövidbe úgy, hogy Moses épp hogy felemelhette a karját.

4. PERC: Gólt lőnek az amerikaiak. Powerst üresen hagytuk, és már Szécsi sem tudott mit tenni. 7-3-ra feljönnek.

3. PERC: Remek szerelés Hosnyánszkytól, jöhetünk mi. Azonban hibázunk a kapu előtt, így marad a 7-2.

2. PERC: Büntetőt kapunk. Steinmetz Ádámot vitték le víz alá centerben. Kásásé volt az ötös, aki a bal alsóba helyezte a játékszert. Ott  van a hetedik is!

1. PERC: Az USA hozza el a labdát, ők támadhatnak. Szécsinek a kapufa segített Varellas lökete után.

Véget ért az első félidő! Bámulatosan játszunk, elöl eredményesek vagyunk, hátul pedig remekül védekezünk.

2. NEGYED

8. PERC: Úúú Biros! Messziről kísérelt meg egy lövést, de a felső lécről kifelé vágódott a labda.

7. PERC: Sajnos Kiss Gergőt kiállította az ausztrál bíró. Ezt már nem rontották el az amerikaiak, John Mann volt a gólszerző. Ötméterest kaptunk közben: Biros Péter szépen helyezte le a bal alsóba. Már 6-2!

6. PERC: Nem megy ma az Egyesült Államoknak, szerencsénkre. Öt emberelőnyükből eddig egyet sem használtak ki.

5. PERC: Biros lőtte szét a kapufát messziről. Moses már verve volt.

4. PERC: Madarasra fújnak be hibát, így ötméteressel jöhetnek az amerikaiak. Azevedo ezt már belövi, szépít az USA, 4-1. De csak eddig, már 5-1!!! Hosnyánszky, Madaras, Kásás volt a labda útja, majd a falban lévő Szívós Márton Moses kezei mellett betalál.

3. PERC: Ez az!!! Varga Tamás is feliratkozott a gólszerzők közé! Négygólos előnyben Magyarország! Az amerikaiaknak közben semmi sem jön be: most centerből kísérleteztek, de azonnal rázártunk a lövő játékosra, így csak a blokkba bombázott.

2. PERC: Madaras!!!! Már 3-0!!! Messziről, üresen vállalkozott lövésre, és kísérletét gól zárta. Bámulatos gól!

1. PERC: Varga Dániel hozta el a labdát, így mi támadhattunk először, ráadásul azonnal emberelőnyben. Steinmetz Ádám kezére került a labda centerben – Kiss Gergő hibátlan passzt adott –, majd szépen be is húzta a kapuba. 2-0!

Vége a negyednek. Remekül védekezünk, ráadásul 1-0-ra vezetünk. Várjuk a folytatást.

1. NEGYED

8. PERC: Madaras messziről túl erősen pattintotta a vízre a labdát, így az magasan a kapu fölött szállt el. Nem baj, nálunk az előny!

7. PERC: Hosnyánszkyt kiszórták, majd Azevedo lőtt, de ez is kimarad! Szécsi lehúzta a rolót!

6. PERC: Újra Szécsi!!! A pipából szedte ki a labdát! Bravó! Ezt követően Varga Dániel védekezett jól, az amerikaiak eddig nem találják az ellenszert.

5. PERC: Pontatlan a játék. Egyik félnek sem megy igazán a gól óta.

4. PERC: Szécsi hárítja Hutten próbálkozását, így mi úszhattunk fel, a kétgólos előny megszerzéséért. Azonban az ausztrál bíró ellenünk fúj.

3. PERC: Egy szerelés az egyik, egy a másik oldalon. Majd egy amerikai akció után Powers lőtt messziről, mellé.

2. PERC: Ott az első találat!!! 1-0 nekünk! Varga Dániel a kapufát találta csak el, majd másodjára Hosnyánszky Norbert próbálkozott: labdája szépen akadt be a jobb felsőbe.

1. PERC: A amerikaiak hozzák el a labdát a ráúszásnál. Emberhátrányba kerültünk rögtön az első akciónál, de az ellenfél túl sokáig dajkálta a játékszert, majd kiegészültünk, így remekük kivédekeztük ezt a helyzetet.

Köszöntjük olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a találkozó, a fiúk már a medencében melegítenek.

Előzetes: A magyar férfivízilabda-válogatott számára olyan szempontból tét nélküli az amerikaiak elleni, utolsó csoportmérkőzés, hogy a Kemény-legények már megszerezték a továbbjutást érő negyedik helyet, mivel a legfőbb rivális Románia kikapott 12-4-re a szerbektől.

Így a tengerentúliak ellen az önbizalom növelése lehet a cél, hogy felpörögve, kellő tűzzel lépjünk be az egyenes kieséses szakaszba. Ha nyerni tudunk hétfőn, akkor harmadik helyen megyünk tovább, míg döntetlen és vereség esetén negyedikként, vagyis akkor biztosan Horvátország legjobbjaival mérkőzünk majd meg.

Hogy az eddigi formáról is szót ejtsünk, válogatottunk a nyitókörben kikapott a szerbektől, majd egy szoros meccsen Montenegró ellen is alulmaradtunk. Következett a sorban két győztes meccs: előbb a románok ellen, majd a házigazda britek ellen.

Ezzel szemben az USA három összecsapás hozott a csoportban, és csak Szerbiától kaptak ki legutóbb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik