Sport

Módos bronzéremért birkózhat

Modos-Peter(1)(210x140)(2).jpg (Módos Péter)
Modos-Peter(1)(210x140)(2).jpg (Módos Péter)

A kötöttfogású birkózók között az 55 kilós Módos Péter a vigaszágon eljutott a bronzmeccsig.

Elkezdődött a birkózók versenye is az olimpián, az ExCeL-ben szőnyegek váltották fel a tatamit. Az első nap rögvest két honfitársunk, az 55 kilogrammosok mezőnyében induló Módos Péter, valamint a 74 kg-ban versenyző Bácsi Péter száll harcba.

Módos volt az első érintett, az idén Európa-bajnoki ezüstöt szerző magyar birkózó az Ázsia-bajnokság másodikja, az üzbég Elmurat Taszmuradov ellen kezdett. Az első menetben másfél percig nem volt értékelhető akció, így a kék dresszben lévő Módosnak kellett védekeznie térdelő helyzetben. Nem elég, hogy kivédekezte az üzbég próbálkozásait, még vissza is tudott támadni, így 2-0-ra megnyerte az első felvonást.

A második etapban sem tudtak egymással mit kezdeni 90 másodpercig a felek, így Taszmuradovnak kellett parter helyzetbe mennie. Módos egyből meg is emelte riválisát, elsőre még nem tudta eldobni, ám aztán át tudta fordítani az ellenfelet, ez pedig egy kétpontos akció volt. Az üzbég ezt követően csak szenvedett, Módos így végül könnyedén hozta az első meccsét és ott van a negyeddöntőben.

“Bemutatkozásnak nagyon jó volt ez a meccs, remélem, Peti megnyugodott egy kicsit” – mondta Struhács György, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya.

“Az első mérkőzés mindig nehéz, talán a legnehezebb, nagyon örülök, hogy sikerült nyernem. A következő ellenfelem az iráni lesz, de bízom magamban, jó állapotban vagyok” – nyilatkozott Módos.

Módos az elődöntőért a súlycsoport királyával, az ötszörös világbajnok iráni Hamid Mohammad Soryannal birkózott. Az iráni az első menetben csinált egy mögékerülést, amiért egy pontot kapott. Struhács György azonban élt a challenge lehetőségével, és megnézette az akciót.

A zsüri helyben hagyta az egy pontot, és mivel a challenge rossz volt, még pont járt Soryannak, aki 2-0-ra megnyerte az első menetet. A másodikban Módos próbálkozott, de kevés sikerrel. Soryan győzött, és ha az esélyeknek megfelelően bejut a döntőbe, ezzel vinné vigaszágra Módos Pétert, akinek megmaradhat az esélye az éremre.

“Kissé visszafogott volt Peti, ennél több kellett volna a továbbjutáshoz. Biztosan az is közrejátszik, hogy először szerepel olimpián, de ennél többet vártam tőle – mondta Struhács György. – Az volt a taktika, hogy ki kell fárasztani az iránit, aki azonban nagyon jó birkózó, és állásból is nagyon jól küzdött”.

Mivel az iráni döntőbe jutott, Módos a vigaszágon folytathatta, és egy ismeretlen kirgizzel, Arsen Eralievvel találta magát szemben a bronzmeccsért zajló összecsapáson.

Az első menetben nem történt értékelhető akció, Módos Pétert küldték perterbe, de a kirgiz nem tudott mit keztdeni vele, így a magyar birkózóé lett az első két perc. A másodikban sem történt éremleges másfél percig, ekkor Eraliev került békába, Módos pedig gyönyörű pörgetést hajtott végre rajta, ezzel nyerte a meccset, és birkózhat a bronzért,

Az ellenfél az a dán Haakan Erik Nyblom, akit a Módost is legyőző iráni klasszis, Hamid Mohammad Soryan gyűrt le az elődöntőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik