Sport

Serena teljessé tette éremgyűjteményét

Serena Williams (serena williams, )
Serena Williams (serena williams, )

Az amerikai Serena Williams nyerte meg az olimpia női tenisztornáját, miután a döntőben 6-0, 6-1-re verte az orosz Marija Sarapovát.

Serena Williams pár hete nyerte meg a wimbledoni tenisztornát, így kimondva, kimondatlanul is ő volt az olimpiai arany legnagyobb esélyese a nőknél. Ennek megfelelően magabiztosan menetelt el a fináléba, ahol az orosz Marija Sarapova várt rá.

Kissé fújt a szél a szentélyben, ez pedig úgy tűnt, hogy az orosz lányt zavarta meg jobban, aki többször is elszámolta a labda ívét és csak árnyéka volt önmagának. Sorra veszítette el az adogatásait is, miközben Serena kíméletlenül kihasználta ellenfele összes rontását, emellé pedig jól is játszott. 5-0-s amerikai vezetésnél járt a legközelebb ahhoz Sarapova, hogy ne brékeljék, azonban ez sem jött neki össze, Williams 6-0-ra nyerte meg a második szettet.

Az első játszmához hasonlóan indult a második is, 6-3, 3-0-nál tudott először gémet nyeri az orosz. A közönség Sarapova oldalára állt, aki így lendületből két bréklabdáig jutott, ám Serena mindkettőt hárította, majd hozta is az adogatását. Innentől kezdve nem állt meg az amerikai és tükörsimán nyerte meg élete első olimpiai aranyát egyesben, stílusosan egy ásszal zárta le a találkozót.

Testvérével, Venusszal 2000-ben és 2008-ban is megnyerték a női párosok küzdelmét, erre pedig most is minden esélye megvan, ugyanis elődöntős az amerikai páros.

A bronzmérkőzésen fehérorosz siker született, Viktorija Azarenka könnyedén verte 6-3, 6-4-re Marija Kirilenkót.

Eredmények – olimpiai tenisztorna, nők

Döntő:
Williams (amerikai, 4.) – Sarapova (orosz, 3.) 6-0, 6-1

Bronzmérkőzés:
Azarenka (fehérorosz, 1.) – Kirilenko (orosz, 14.) 6-3, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik