Sport

Buzánszky Jenő Londonfalván járt

buzanszky-jeno(960x640).jpg (buzánszky jenő, london)
buzanszky-jeno(960x640).jpg (buzánszky jenő, london)

Az Aranycsapat olimpiai bajnok labdarúgója meglátogatta a londoni magyar közösség egyik törzshelyét, az egyik magyar éttermet. Nem csak vele, hanem itteni magyarokkal is beszélgettünk.

The White Swan Pub – ez a neve annak az étteremnek, amely Londonban, főleg magyar vendégekkel működik. Társbérletben üzemelteti magyar tulajdonosa, aki az olimpia idejére szurkolói sátrat hozott létre a kertben.

A társasághoz szervesen kapcsolódik a Londonfalva elnevezésű csoport, amely megpróbálja összefogni a több ezres londoni magyarokat.

Szombat délelőtt ellátogattunk az étterembe, ahol díszvendég is akadt Buzánszky Jenő személyében, aki alig jött ki a brit fővárosba, máris belevetette magát a társasági életbe: már pénteken is járt az étteremben, folyamatosan kedveskedik a rajongóknak, fotózkodik, sőt, még táncra is perdült előző nap.

Egyes becslések szerint lassan eléri a 100 ezret a Londonban élő magyarok száma. Még mindig sokan jönnek ki dolgozni, a jobb megélhetés reményében. Erről is szó esett akkor, amikor belekóstoltunk az étterem hangulatába.

Videó – Buzánszky Jenő és a londoni magyarok:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik