Sport

Vízilabdázóink Gyurta aranyából merítettek erőt

Két vereség ide vagy oda, azért nem kell pánikolni, nem kell idő előtt leírni a magyar férfi-vízilabdaválogatottat. Több okból nem.

Annak ellenére nem aggódunk Kásás Tamásékért, hogy az olimpián eddig két “zakóval” kezdtek. Egyrészt azért nem, mert a szerbek elleni kilátástalan játékot a montenegróiak ellen már elfogadható követte, ami azt sejteti, Kemény Dénes nem feltétlenül az olimpia elejére időzítette a formát.

Az olimpia lebonyolítási rendszere ugyanis olyan, hogy a két hatos csoportból a legjobb négy-négy csapat jut tovább a negyeddöntőbe. A mi csoportunk ismeretében a szövetségi kapitány nyilván arra szavazott – mai ellenfelünket Romániát és Nagy-Britanniát csak megverjük valahogy, és akkor tuti a negyeddöntőbe jutást. Ezért inkább a második hétre, az egyenes kieséses szakaszra hegyezi a formát.

Másrészt, ha már továbbjutottunk, ott már teljesen mindegy, hogy a másik csoportból kivel hoz össze minket a sors, így is, úgy is mindenkit le kell győzni az elődöntőbe, majd a döntőbe jutáshoz. Mert mi más is lehetne a cél?

A fiúk vélhetően ennek és a csapategység szellemében a szerda estét is közösen töltötték, közösen nézték végig az úszódöntők elejét, Gyurta Dani világcsúccsal megszerzett aranyérmét.

A vlv.hu úgy tudja, nemhogy letargia nincs az első két meccsen elszenvedett vereség miatt, hanem kifejezetten együtt vannak a fiúk, jó erőben érzik magukat, és nagyon várják az újabb bizonyítási lehetőséget.

Erre szükség is van, mert a román csapat elleni meccs sem lesz sétagalopp. A román válogatottat az a Kovács István vezeti, aki évtizeden keresztül irányította az UTE együttesét, nyert vele BEK-et, LEN Kupát. A románok a londoni tornán legyőzték már a briteket, majd az amerikaiaktól két góllal kaptak ki.

Ídén háromszor találkoztunk, egyszer Békéscsabán 14-7-re, egyszer Szolnokon 19-6-ra, míg az olimpiát megelőző dublini felkészülési tornán 16-6-ra vertük őket. Illene nyerni ma. A mérkőzés 16:30 kor kezdődik és az MTV közvetíti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik