Sport

Bognár, a 45 éves olimpiai újonc 6. lett dupla trappban!

bognár richárd (bognár richárd, )
bognár richárd (bognár richárd, )

Bognár Richárd a 6. helyen bejutott a hatos döntőbe dupla traplövészetben, és bár a döntő alatt volt, hogy feljebb kapaszkodott, végül 6., olimpiai pontszerző helyen végzett.

Dupla traplövészetben egyszerre két korongot lőnek ki. A korongok előrefele szállnak, a sportlövő puskáját vállbahelyezve várhatja és kérheti a célt, majd a duplacsövű puskával villámgyorsan kell célozni és lőni. A találatot a szétrobbanó korongból kijövő rózsszín por jelzi a nézők számára is látványosan.

Bognár Richárd a 45 éves olimpiai újoncunk az első sorozatát kicsit elrontotta, az 50 korongból 44-et talált el.

A másodikban azonban ő volt a legjobb, csak egyet hibázott (49), ezzel két sorozat után hármas holtversenyben a 3., azaz döntős helyen állt.

A 45 éves mosonmagyaróvári lövész az utolsó 50 korong közül az elején többet elrontott, de aztán megnyugodott, és végül 44 korongot eltalált. Bognár a selejtezőben 137 korongot lőtt le, ezzel utolsóként, 6. helyen bejutott a délutáni döntőbe.

Az első helyen lévő brit Peter Wilson előnye jelentős (143), utána azonban 140 vagy annál rosszabb ereményekkel állnak a riválisok.

Döntő:

A döntő nem indult a legjobban Bognárnak, az első két lövésből egyet hibázott. Aztán megnyugodott és szép lassan elkezdett felkapaszkodni az előtte álló kuvaiti világbajnoki harmadik Aldeehani-ra, aki 3. sorozatában kettőt is hibázott.

Aztán hosszasan nem hibázott senki, sőt, a svéd Dahlby a feléig hibátlantul állt.

Bognár a 7. lövésnél újabbat vétett, ennek ellenére mindössze egy koronggal álltak előtte ketten is. Sőt, a 25 dupla lövésből álló döntő felénél Bognár beérte az előtte álló orosz Fokeevet.

16 dupla után a döntőben Bognár a második legjobb eredménnyel 2 hibával állt – Dahlbynak csak egy volt. – és egy-egy korongra volt az éremtől. Ehhez persze az előtte állóknak hibázniuk kellett.

22 dupla után 5. helyen állt Bognár. Rendkívül feszült egy ilyen döntő, amely a ne hibázz!! jegyében zajlik!

Bognárnak a 24. lövésnél megremegett a keze, csak az egyik korong porzott – visszaesett a 6. helyre.

Az ulsó lövésnél sem változott a helyzet, így Bognár csodálatos 6. helyével olimpiai bronzszerző lett! Írjuk le még egyszer: mindezt 45 évesen, olimpiai újoncként!!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik