Sport

Újabb előrelépések a magyar teniszezők körében

czink melinda (czink melinda, )
czink melinda (czink melinda, )

Az újonnan kiadott világranglistákban a férfiaknál Balázs Attila huszonkilenc helyet, míg a nőknél Czink Melinda hét helyet lépett előre. Babos Tímea továbbra is a hatvanhatodik.

A hétfőn kiadott legfrissebb tenisz-világranglista a magyarok számára kedvezően alakult. Az ATP által nyilvánosságra hozott ranglétrán Balázs Attila már a 232. pozíciót foglalja el az eddigi 261. helyét felváltva. A magyar fiú a múlt héten a selejtezőből verekedte be magát a kitzbüheli torna főtáblájára, ahol az első körben az osztrák Martin Fischert búcsúztatta három szettben, ám a második mérkőzésén már sima találkozón kapott ki a jó formában lévő Philipp Kohlschreibertől. Az első tízben nincs változás a férfiaknál, a világelső továbbra is a svájci Roger Federer, a második Novak Djokovic, a harmadik pedig Rafael Nadal.

A női teniszezőknél sem beszélhetünk negatívumokról. Ugyan az olimpián már a második körbe is bejutó Babos Tímea továbbra is 66., Czink Melinda hét helyet ugrott előre, így már a 87. helyen áll a világranglistán. Szávay Ágnes sérülései miatt továbbra is besorolatlan a WTA-listán. Az élbolyban itt sem történt változás: a dobogó legfelső fokán álló Victoria Azarenkát Agnieszka Radwanska és Maria Sarapova követi.

Férfi ranglista:
1. Roger Federer
2. Novak Djokovic
3. Rafael Nadal
4. Andy Murray
5. David Ferrer
6. Jo-Wilfried Tsonga
7. Tomas Berdych
8. Janko Tipsarevic
9. Juan Martin Del Potro
10. Juan Monaco
232. Balázs Attila

Női ranglista:
1. Victoria Azarenka
2. Agnieszka Radwanszka
3. Maria Sarapova
4. Serena Williams
5. Samantha Stosur
6. Petra Kvitova
7. Angelique Kerber
8. Caroline Wozniacki
9. Sara Errani
10. Marion Bartoli
66. Babos Tímea
87. Czink Melinda
Szávay Ágnes besorolatlan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik