Sport

Jakabos hetedikként ért célba

jakabos-zsuzsanna(960x640)(1).jpg (jakabos zsuzsanna, )
jakabos-zsuzsanna(960x640)(1).jpg (jakabos zsuzsanna, )

A 200 pillangó döntőjében Jakabos Zsuzsanna az élmezőnytől lemaradva csak hetedik lett, míg Bernek Péter és Balog Gábor nem jutott fináléba 200 háton.

200 pillangón csak egy magyar hölgy volt érdekelet, Jakabos Zsuzsanna személyében, ugyanis Hosszú Katinka nem tudta kiharcolni a döntős szereplést.

Jakabos a kettes pályán szállt harcba az éremért, ráadásul ez volt élete első olimpiai döntője. A magyar úszó jól kezdett, azonban a második ötvenre visszacsúszott a hetedik helyre, miközben a spanyol Belmonte Garcia vezetett.

A második százon elképesztő hajrát vett a kínai Jiao, és simán lenyomta Garciát, ráadásul új olimpiai csúccsal, 2:04.05-tel. Jakabos Zsuzsanna  a hetedik helyen ért célba 2:07.33-al, vagyis rosszabb idővel, mint amit az elődöntőben úszott.

Eredmény – női 200 méter pillangó
1. Csiao Liu-jang (Kína) 2:04.06 perc
2. Mireia Belmonte Garcia (Spanyolország) 2:05.25
3. Hosi Nacumi (Japán) 2:05.48
…7. JAKABOS ZSUZSANNA 2:07.33


Bernek Péterért
és Balog Gáborért szoríthattunk a 200 méteres hátúszás második elődöntőjében, ráadásul a két magyar fiúnak nem volt könnyű dolga, mivel az első futamban Ryan Lochte és Irie Riosuke remek időt produkáltak.

Bernek és Balog elődöntőjében az amerikai Tyler Claryre kellett figyelni és ez már az első forduló után látszódott is: Bernek, Clary, Balog volt a sorrend, azonban a magyar úszók lecsúsztak a második ötvenen.

A hátrányukat nem is tudták lefaragni, így végül az ötödik és a hatodik helyen zártak 1:57-en kívüli idővel, így nem jutottak be a döntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik