Sport

Szerdától a legjobbakkal edzhet

Kristina Triscsuk boldog, hogy meghívták a magyar válogatottba.

A Fehérvár KC 27 esztendős orosz származású átlövője 2005-ben, az NB I/B-s Veszprémtől igazolt a székesfehérvári NB I-es Cornexi- Alcoa HSB Holding együtteséhez. Azóta erősíti a gárdát,s rövid időn belül leteheti a magyar állampolgársági esküt is, vagyis magyarrá lesz a kitűnő játékos. Ehhez természetesen az is kellett, hogy hét évig folyamatosan hazánkban éljen és dolgozzon, csupán ezután kérvényezhette az állampolgárságot.

Hogyan fogadta a hírt?

– Siti Bea közölte velem,  először megijedtem, majd nagyon boldog lettem. Elsőként a páromnak és a nővéremnek újságoltam el, akik szintén nagyon örültek. Remélem, segítségére lehetek majd a magyar válogatottnak.

Még nem zárult le teljesen a honosítási folyamat, mikor lesz hivatalosan is magyar állampolgár?

– Sajnos ezt még én sem tudom pontosan, én is azt várom, mikor hívnak már. A szövetségnél dolgoznak az ügyön, így remélhetőleg már nem sok időt kell várni rá.

A héten Németországba utaznak, mi a válogatott programja?

–  Nehéz feladat lesz ez a torna, a válogatottnál csakis a legjobb teljesítmény elfogadható, egy új szisztémába kell beilleszkednem, sokat kell és sokat szeretnék is tanulni. Boldog vagyok, hogy Görbicz Anitával játszhatok majd egy csapatban, és nagyon várom már. A német klubcsapatokat annyira nem ismerem, de biztosan hasznos meccsek várnak ránk. Szerdán reggel utazunk Győrbe Siti Beával, és ott lesz az első edzésünk, majd a kiutazást követően szombat délután lesz az első meccsünk a Stelioplast-kupán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik