Sport

Zwickl is kiesett

Zwickl Dániel (zwickl dániel, )
Zwickl Dániel (zwickl dániel, )

Az asztaliteniszező Zwickl Dániel 4-0-ra kikapott tajvani ellenfelétől a legjobb 16 közé kerülésért rendezett mérkőzésen a londoni olimpián.

Már csak egyetlen magyar asztaliteniszező, nevezetesen Zwickl Dániel maradt versenyben a londoni olimpián, a magyar fiú eddig két mérkőzést nyert meg. Előbb a dán veteránt, Allan Bentsent verte magabiztos játékkal, majd a szerb Aleksandar Karakasevic legyőzése sem okozott neki gondot – mind a két találkozó 4-1-es magyar győzelemmel zárult.

A harmadik körben, vagyis a legjobb 16 közé kerülésért már egy ázsiai ellenfelet kapott, a az ötödik kiemelt tajvani Chih-Yuan Csuanggal került össze, aki az első két fordulóban erőnyerő volt, így ez volt az első találkozója Londonban. Érdekesség, hogy a két pinyós ismeri egymást, többször is gyakoroltak együtt Londonban.

Az ázsiai nagy iramban kezdett, Zwickl azonban próbálta tartani vele a lépést, az első szett azonban így is elment. Csak úgy, mint a második, Csuang ezt is behúzta 11-8-ra, hogy aztán egyre nagyobbá váljon a szakadék a felek közt, a harmadik szett lezárásához már öt perc is elegendő volt a tajvaninak.

Zwickl megrázta magát a negyedik felvonásra, azonban ez is csak a tisztes helytállásra volt elegendő, Csuang ismét 11-8-ra nyert és összesítésben 4-0-ra diadalmaskodott.

A magyar asztaliteniszezők ezzel befejezték a londoni szereplést: Póta Georgina Zwicklhez hasonlóan a 32, Tóth Krisztina a 48, Pattantyús Ádám pedig a 64 között fejezte be a szereplését.

Eredmény – olimpiai asztalitenisz-torna, férfiak, a 16 közé kerülésért
Zwickl – Csuang (tajvani) 0-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik