Sport

Cav-tasztrófa a britek első napja

london(1)(960x640).jpg (london, london 2012, olimpia 2012)
london(1)(960x640).jpg (london, london 2012, olimpia 2012)

A hazai versenyzők betliztek a londoni olimpia első versenynapján, és ezt nehezen emésztik meg a büszke britek.

Pocsék élményekkel gazdagodtak a britek szombaton, egyetlen kivétellel. Az viszont katartikus élmény volt számukra. Egyik legnagyobb durranásuk lett volna viszont Mark Cavendish kerékpározó aranyérme.

Az egyik legnagyobb brit sportoló ikontól aranyat vártak az országúti versenyben, de ez nem jött össze, a végén addig ment a taktikázás, hogy esélye sem volt a győzelemre.

Pedig ott volt a Buckhingam Palotánál lévő célegyenesben maga a brit miniszterelnök is. David Cameron mellett megszólalt a szervező bizottság elnöke, Sebastian Coe is: “Mindenből pozitív energiát kell merítenünk, holott természetesen csalódottak vagyunk. Nagyszerű belépő lett volna ez számunkra”.

Az angolok szeretik a szóvicceket, erőltetik is őket (nem baj), a történteket “Cav-tastrophe” jelzővel illették, utalva a kerekes nevére. És szeretik szembesíteni is az embert a tényekkel, több lap is kiemelte ugyanis, hogy egy egykori doppingos vetélytárs, a kazah Vinokurov nyerte az olimpiát ebben a számban.

A britek egyik dzsúdós reménysége, a női kézilabda-válogatottjuk, egy tollaslabdázó kedvenc is kikapott, és további nagy csalódás volt a skót Hannah Miley ötödik helye a 400 méteres vegyesúszás döntőjében (itt lett negyedik a sokáig vezető Hosszú Katinka).

Nyert viszont Szávay Ágnes ellen Elena Baltacha teniszező, és ami ennél is fontosabb, Louis Smith vezetésével a férfi tornacsapat 1924 után először jutott be a csapatverseny döntőjébe.

Berki Krisztián és Hidvégi Vid nagy lovas vetélytársa elsírta magát az eredmények után, és ez a helyieknek éppen elég ahhoz, hogy a szokottnál is jobban, kettőzött erővel emeljék a magasba.

Hős lett Smith, de még a java hátravan

Ikonizálják, ennek mi nem feltétlenül örülünk a lólengés döntője előtt pár nappal, de valljuk be, mi sem csinálnánk ezt másképpen.

Hogy a britek később villantanak-e, nem tudjuk, de azért sejtjük, hogy igen. Csak ne augusztus 5-én tegyék, a torna eseményeinek otthont adó North Greenwich Arénában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik