Sport

Pattantyús kiesett az első körben

Pattantyús Ádám sima vereséget szenvedett az ausztrál William Henzelltől a londoni olimpia férfi asztalitenisz-tornájának első fordulójában, ezzel búcsúzott.

A 33 éves magyar versenyző az első szettben megszorongatta ausztrál riválisát, aki azonban így is lépéselőnybe tudott kerülni, 13-11-re nyerte meg az etapot. Ezt követően szoros csatában William Henzell húzta be a második és a harmadik felvonást is, így hamar 3-0-s előnybe került.

A negyedik játszmát Pattantyús Ádám jó játékkal magabiztosan elcsípte, azonban sajnos csak ennyi öröme lehetett, ugyanis a negyedik játékrész újra ausztrál siker hozott. Henzell így 4-1-re nyerte meg az összecsapást, Pattantyús pedig kiesett az első körben.

“Úgy érzem, fejben túlkomplikáltam ezt a meccset” – mondta a magyar játékos. “Legutóbbi három találkozásunkkor megvertem ezt a srácot, így egy kicsit rám került a nyomás, hogy most negyedszer is meg kellene. Az első szettben nem is ment rosszul a játék, de aztán a folytatásban kicsit tompább, félszegebb voltam a kelleténél. Ő az olimpia szempontjából rutinosabb, nekem ez az első ilyen nagy versenyem, még szokatlan volt a légkör.”

Eredmény – olimpiai asztalitenisz-torna, férfiak, 1. forduló
William Henzell (ausztrál) – Pattantyús Ádám 4-1 (10, 8, 9, -6, 9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik