Sport

Hosszú és Kis döntős, Gyurta országos csúcsot úszott

hosszú katinka (hosszú katinka, )
hosszú katinka (hosszú katinka, )

Hosszú Katinka 400 vegyesen harmadikként, Kis Gergő 400 gyorson negyedikként döntős, Gyurta Dánial a 100 mell előfutamában országos csúcsot úszott.

A férfiak 400 méteres vegyesúszó-drámája után Kis Gergő következett a 400 gyors selejtezőjében. A magyar úszó konokul tartotta magát saját taktikájához, és végül a szám címvédője, a dél-koreai Park Te-van mögött futam-2. lett, de csak átmenetileg.

Mert a versenybíróság kizárta a dél-koreai klasszist, Kis az utolsó futam előtt a legjobb idővel (3:46.77 perc) állt, így a döntőhöz elég volt egyetlen versenyzőt megelőznie. Végül Kis negyedikként lett finalista.

“Kiúsztam magam, de megérte, mert döntős vagyok. Az első 200 kicsit erős volt, aztán kis pihenő után, úgy 150-nel a vége előtt elkezdtem hajrázni, és sikerült másodikként beérnem. Az időm is jónak mondható, titokban volt olyan célom, hogy megdöntöm az országos csúcsomat, ettől ugyan bő egy másodperccel elmaradtam, de sokkal fontosabb, hogy este megint úszhatok. Hogy mire vihetem a döntőben? Majd kiderül…” – mondta Kis.

Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna a korábbi eseményekből okulva nem lazsált a női 400 vegyes előfutamában, ahol együtt úsztak, és 2-3. helyen csaptak célba. Hosszú Katinka végül 3. idővel (4:33.77) jutott az esti fináléba, Jakabos kiesett (4:37.37).

A 100 méteres férfi mellúszó előfutamokban állt rajtkőre a 200 méter világbajnoka, Gyurta Dániel, aki 59.76 másodperccel óriási országos csúcsot úszott, és az utolsó futamig a legjobb idővel állt. Végül a szoros élmezőnyben Gyurta 4. idővel jutott az elődöntőbe.

A Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Risztov Éva, Dara Eszter összeállítású 4×100 méteres női gyorsváltó (3:44.79) a 15. lett, a női 100 méteres pilllangóúszást a 15 éves Szilágyi Liliána (1:00.34) a 34. helyen zárta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik